Clujul se poate curăța de FOSILELE din instituții. Tăriceanu a ajuns la vorbele lui Emil Boc

Mai mulți directori din instuțiile subordonate Primăriei Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj își vor înceta forțat activitatea dacă Guvernul va duce la bun sfârșit cele anunțate de Călin Popescu Tăriceanu, cu aplicări retroactive. Mai exact, vorbim de recentele precizări făcute de liderul ALDE cu privire la persoanele care s-au pensionat și încă lucrează. 

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a anunţat la finalul şedinţei Coaliţiei de guvernare că legea va fi modificată în aşa fel încât persoanele care ies la pensie să nu se mai poată reangaja la stat.

"Ceea ce am discutat cu primul ministru, cu ministrul Muncii şi cu ceilalţi miniştri este următorul lucru: ca odată făcută cererea de pensionare şi pensionarea efectiv făcută, să nu mai poată exista şi posibilitatea reangajării pe aceeaşi funcţie, în acelaşi minister sau în alte ministere. Oamenii trebuie să se hotărască: ori sunt pensionari, ori, dacă sunt apţi de muncă, rămân la muncă. Se va modifica legea în aşa fel încât să nu se mai funcţioneze în acest sistem dual. Nu e corect. Va veni un proiect de lege din partea Guvernului. O să hotărâm în perioada următoare. Măsurile care trebuie luate, nu trebuie luate doar pentru cei care se pensionează acum, ci pentru toată lumea", a declarat Tăriceanu.

Astfel, primul la rând este nimeni altul decât Ion Pantelimon de la RADP, omul ce s-a prins cu dinții de același post de pe care s-a pensionat fără a da o șansă noii generații.

Următorii doi sunt foști polițiști: Marcel Bonțidean (actualul șef al Poliției Locale Cluj-Napoca) și fostul chestor Ioan Păcurar (cel ce se ocupă de departamentul de Securitate al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca). De asemenea, Dorin Ciatarâș, directorul Companiei de Apă Someş, va fi și el vizat de cele anunțate de Tăriceanu. 

 

În ce sens? Giratoriu!

Proiectul pe care Guvernul dorește să îl implementeze este, de fapt, o practică din perioada în care Emil Boc a fost premierul României. 

De fapt, Guvernul Boc a adoptat proiectul de lege ce interzicea cumularea pensiei cu salariul de la stat pentru cei care au o pensie mai mare de 1.700 de lei, valoarea salariului mediu brut pe economie.

"Cei care au mai mult vor trebui sa opteze, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a legii, intre pensie si salariu", preciza în calitate de premier, Emil Boc.

Însă ulterior, după căderea Guvernului Boc, s-a revenit asupra acelui proiect, motiv pentru care Boc- în calitate de primar- a putut legal să îl angajeze pe Marcel Bonțidean la Poliția Locală Cluj-Napoca. 

 

  • Profesorii, medicii, actorii si asistentii persoanelor cu dizabilitati nu vor fi afectati de decizia Executivului


"Prin această forma finala a legii nu sunt afectați profesorii, medicii, asistenții persoanelor cu dizabilități sau actorii, asa cum se întampla cu prima forma a proiectului de lege", a adaugat Emil Boc, care spune ca legea se adresează bugetarilor de lux.

Primul ministru a adăugat că pensia poate fi cumulată cu salariul din mediul privat.

 

 

Adauga comentariu