Clujul pute a gunoi de o săptămână, dar nimeni nu știe cauza. Autoritățile tac mâlc, în frunte cu primarul Boc

De mai bine de o săptămână platforma pentru sesizări a Primăriei s-a umplut de plângerile clujenilor deranjați de mirosul puternic de gunoi care vine de la Pata Rât. Primăria însă tace și nu le oferă clujenilor niciun răspuns, deși mirosul de gunoi se simte în aproape toate cartierele. 

Acesta este cadoul oferit de primarul Emil Boc drept mulțumire clujenilor care l-au votat cu 75%. De o săptămână curg plângerile adresate Primăriei, dar nimeni nu le răspunde clujenilor nemulțumiți. 

  • In cateva zile din saptamana 12-18.10.2020 in Manastur s-a simtit un miros groaznic de gunoi alterat. 
  •  Miroase foarte tare a gunoi și în colonia Sopor!
  • Inca o dimineata cu miros insuportabil in Cluj. Persista deja de cateva zile bune aceasta situatie.
  • Miroase ingrozitor in jumatate de oras! Nu e prima oara! Va rog sa reveniti cu explicatii si cu solutii!
  • In cartierul Gheorgheni .... mai bine spus zona Albini/Vasile Lupu/Gheorgheni .... se simte un miros puternic de gunoaie care cel mai probabil vine de la Pata Rat. Am citit pe mai multe grupuri de pe Facebook ca acest miros nu este nou cel putin in cartierul Gheorgheni. Va rog sa rezolvati problema ca ne intoxicam.

Plângerile clujenilor se tot adună, dar harta sesizărilor rămâne roșie. Nimeni nu este interesat să le ofere o explicație, sau să găsească soluții. Se pare că Primăria încearcă să acopere manevrele pe care Pantelică le face la rampa de gunoi a RADP.

Inițial toată lumea a crezut că mirosul ar fi provocat de alte incendii, însă ISU Cluj a precizat că ei nu au fost solicitați să intervină.

Un activist de mediu clujean crede că mirosul este provocat de cei de la RADP care au scormonit în groapa de gunoi pentru după unoi sortat pentru a acoperi faptul că au depus la CMID gunoi nesortat.

”Putoarea vine de la actiunea de cover-up a gunoaielor nesortate la CMID: de joi, RADP cara zeci de camioane de gunoi "ceva" mai sortat peste cele complet nesortate, cu care i-am prins cu drona. Camioanele si excavatoare lucreaza si in acest moment. De acolo va impute (si) sfanta zi de duminica”, potrivit activistului de mediu Sakats Istvan care a surprins cu drona gunoaiele depuse în CMID.

Primarul Emil Boc a avut zilnic intervenții la posturi de radio și televiziune dar aceste intervenții au avut unicul scop de a se lăuda cu orașul lui de cinci stele și nicidecum de a le oferi clujenilor o explicație pentru puoarea și aerul toxic pe care sunt nevoiți să îl respire. Așa cum poate să posteze poze cu el în tot felul de ipostaze penibile, la fel de bine poate veni în fața clujenilor cu explicații, mai ales că îi taxează suplimentar pentru ridicarea și depozitarea gunoaielor. 

Citește și: 

FILMARE CU DRONA: RADP Cluj-Napoca depozitează deşeuri nesortate şi netratate la CMID, încălcând legea şi compromiţând proiectul

Adauga comentariu