Clujul perfect de Facebook al lui Boc, o iluzie. Realitatea e un cosmar

Clujul e curat. Clujul e modern. In Cluj se investeste. Clujul e verde, e multicultural, e intelegator si deschis. Clujul e in continua dezvoltare. Clujul nu e un mare santier, strazile lui nu sunt rase pana la manta, din contra, lucrarile sunt in termen, iar clujenii nu isi nenorocesc masinile si picioarele in transeele unde odata erau sosele sau trotuare. Asta reiese din pagina oficiala de Facebook a primarului Emil Boc.

Daca in urma cu 25 de ani toti angajatii unei oarecare uzine apareau extrem de fericiti in instantaneele ce il infatisau si pe conducatorul iubit de atunci, astazi muncitorii de pe santierele Clujului zambesc larg in pozele facute de fotograful Primariei atunci cand Emil Boc se incumeta sa faca o vizita de lucru pe strazile prafuite ale urbei. In plus, asemenea conducatorului iubit, Emil Boc pare sa traiasca intr-o lume paralela cu cea a celor 350.000 de clujeni afectati de dorinta sa nestavilita de a avea un an electoral, 2016, cu bife trase in dreptul marilor realizari stradale.

Pe pagina oficiala de Facebook a primarului, toata lumea zambeste, toate strazile “in transformare” sunt libere si neaglomerate. Primarul da cu ciocanul, duce apa muncitorilor, face glume cu ei. Biciclistii se plimba fericiti pe piste, politia locala nu ii amendeaza ca biciclesc pe trotuar din cauza ca e prea periculos sa circule pe pistele handicapate impuse municipalitate. Pietonii nu iau amenzi pentru ca traverseaza, prin transee, pe locul unde odata, acum nu mai exista dovezi, a fost o trecere. In fotografiile postate de Emil Boc nu se vad nervii, frustrarea si suferinta soferilor si pietonilor, care urasc fiecare dimineata in care trebuie sa iasa, din nou, in jungla in care s-a transformat orasul de cinci stele al Ardealului.

Realitatea virtuala a edilului nu vede pistele de biciclete, abia inaugurate, deja distruse. Pe Facebook-ul lui Boc nu se vede spaima biciclistilor care se tem pentru propria viata din cauza unui sistem incomplet, defect chiar, implementat de Primarie in graba.

Realitatea pe care primarul evita sa o vada reiese, insa, din pozele si filmuletele postate de clujeni pe pagina acestuia. Fotografii cu zeci de masini blocate pe un bulevard proaspat renovat, cu magazine in care nu se mai poate intra din cauza ca in fata usii de acces s-a sapat atat de mult incat e nevoie de scara ca sa poti “catara” in butic. Realitatea are strazi care n-au facut niciodata cunostinta cu asfaltul si artere importante blocate la orice ora din zi si din noapte.


Aceasta pagina e facuta doar asa... Sa ne laudam cu ce facem si sa nu ne pese de ce se intampla cu adevarat”, ii scrie o clujeanca primarului.

Nu stiu cum ajung unii la munca, dar eu daca mai intarzii o data o sa fiu data afara. Peste tot se lucreaza. Domnule primar, ati vazut ce e in orasul asta? Ati vazut cum se circula? Ati vazut inghesuiala din autobuze? E normal asa ceva?”, il intraba o alta clujeanca pe primarul care a autorizat inceperea simultana a tuturor lucrarilor din oras.

Toate aceste intrebari nu au primit, insa, niciun raspuns. Primarul Clujului e ocupat sa posteze pe Facebook fotografii cu strazi renovate si pustii.

Adauga comentariu