CLUJUL NIMANUI: Masina avariata pe strada Iuliu Maniu de tencuiala cazuta de pe o cladire

In Cluj-Napoca a devenit un adevarat sport extrem sa te plimbi prin centrul orasului. Fie ca esti pieton fie in calitate de sofer risti sa iti cada in cap bucati de tencuiala de pe fatadele cladirilor lasate in paragina. Un astfel de exemplu s-a petrecut ieri dupa amiaza cand din cauza vantului puternic o masina parcata pe strada Iuliu Maniu  a fost deteriorata ca urmare a unor bucati de tencuiala care s-au desprins de pe fatada unui imobil.


Ieri dupa amaiza, in jurul orelor 16.00, pe strada Iului Maniu o masina a fost avariata ca urmare a unor bucati de tencuiala care au cazut de pe imobilul cu numarul 16. Este pentru a doua oara in ultimele doua luni cand de pe aceeasi cladire, aflata in stare avansata de degradare, tencuiala se desprinde si ajunge pe trotuar sau chiar pe parcarile de invecinate. Daca la evenimentul pentrecut in urma cu doua luni nicio persoana nu a fost ranita sau vre-un vehicul avariat, ieri un autoturism parcat regulamentar a fost zgariat pe capota si pe portierele din partea dreapta. De dimineata urmele de moloz de pe trotuar au fost maturate iar reprezentantii primariei au afirmat ca nu s-a inregistrat nicio sesizare cu privire la incidentul de ieri dupa amiaza, insa au declarat ca se vor lua masuri de protectie prin imprejmuirea zonei.

“Nu a fost inregistrata nicio sesizare cu privire la evenimentul de ieri. Angajatii politiei locale se vor deplasa in teren pentru a verifica daca se confirma cele relatate. In caz afirmativ vom lua masurile care se impun prin imprejmuirea zonei respective”, au declarat reprezentantii primariei.

Administratia locala a demarat la inceputul acestui an impreuna cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta  si cu Comisia Zonala pentru Protectia Monumentelor o actiune de verificare si inlaturare a tuturor elementelor decorative si de constructie ale imobilelor deteriorate. Ulterior primaria a organizat o licitatie cu scopul de a achizitiona servicii de consultanta necesara executarii lucrarilor de interventie la cladirile degradate. Singura firma care s-a prezentat la licitatie a fost SC Arh Service Guttmann & Comp SNC, pretul oferit de catre aceasta si implicit pretul cu care si-a adjudecat licitatia a fost de 95 de lei pe ora. In  mod surprinzator firma este detinuta chiar de catre seful Comisiei Zonale pentru Protectia Monumentelor si Siturilor Istorice Cluj, Szabolcs Guttman ceea ce ar putea crea o situatie de conflict de interese.

Adauga comentariu