Clujul, generos cu persoanele vârstnice: 2.000 de lei pentru seniorii de 100 de ani. Criteriul fundamental: beneficiarul să fie viu

Autoritățile locale se pregătesc să onoreze „cum se cuvine” persoanele vârstnice. Seniorii cetății care împlinesc 100 de ani vor beneficia de un premiu în valoare de 2.000 de lei net. Iar acest proiect inițiat în 2001 de autoritățile locale ar putea deveni lege în Cluj-Napoca după adoptarea unei Hotărâri de Consiliu local în acest sens. După cum notează reprezentanții administrației clujene, pentru a beneficia de acest premiu, unul dintre criteriile de bază stipulează că seniorii trebuie „să fie în viață”.

Procedura de acordare a premiului de 2.000 de lei valoare netă este una nediscriminatorie, potrivit autorităților. 

Beneficiarul este solicitantul căruia, pe baza unei cereri tip i se acordă diploma și premiul de 2.000 de lei. Cererea tip, potrivit regulamentului, reprezintă cererea redactată de către solicitant pentru acordarea premiului. 

Solicitantul în vârstă de 100 de ani trebuie să completeze personal cererea și să-și dea consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, potrivit GDPR. 

Din păcate, Primăria nu a prevăzut și posibilitatea seniorilor cetății de a depune cererea on-line cu semnătură electronică.

Printre criteriile fundamentale pentru obținerea marelui premiu de 2000 de lei figurează următoarele condiții:

- Împlinirea a 100 de ani de viață

- Domiciliul în municipiul Cluj-Napoca 

și, nu în ultimul rând:

- Beneficiarul să fie în viață... în momentul premierii.

Principiile pe baza cărora se acordă marele premiu sunt:

Transparența
Excluderea dublei participări 
Netransmisibilitatea

Proiectul de hotărâre a fost lansat în dezbatere publică și ar putea fi aprobat în ședința de Consiliu local. 

În februarie 2021, Primăria desemna ofertantul câștigător pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) și a studiilor specifice/studiu de fezabilitate pentru Centrul rezidential de îngrijire și asistentă socială pentru persoane vârstnice, obiectiv situat pe Calea Baciului și promis încă din campania electorală de anul trecut. 

CITEȘTE ȘI: Studio Art Construct a obținut proiectarea Centrului pentru vârstnici de pe Calea Baciului, obiectiv ce va fi dotat cu un buncăr anti-atomic

Ofertantul câștigător a fost desemnat Studio Art Construct, iar proiectul anunțat de administrația locală prevede în premieră și dotarea căminului pentru vârstnici cu un Buncăr ANTI-ATOMIC. 

Adauga comentariu