Clujul e sustinut pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021 din... Thailanda!

Mii de persoane sustin candidatura Clujului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021. Proiectul #ClujulMerita, lansat in primavara in cadrul festivalului Photo Romania, a adunat pana acum fotografii si mesaje de sustinere din 30 de tari. Oameni din Ungaria, Austria, Italia, Franta, Portugalia, Polonia, Olanda si chiar Thailanda sustin capitala Ardealului.

Oameni de pe strada si personalitati, clujeni si romani din toata tara, dar si multi straini si-au aratat sprijinul pentru proiectul Capitalei Culturale, transmitand mesaje precum #ClujulMerita pentru ca „viseaza frumos”, „e tot timpul in miscare”, „e orasul in care am vrut de mica sa traiesc”, „pentru centrul vechi si pentru arhitectura”. Doar ieri au tost trimise sute de poze din alte tari, printre care si Thailanda.

"E vorba de clujeni care au plecat in alte tari sau oameni care au, intr-un fel sau altul, o legatura cu Clujul", spun reprezentantii campaniei.

Printre cei care s-au lasat fotografiati in cadrul campaniei sunt si actorul Ionut Caras, profesorul universitar fotograf Dorel Gaina, regizorii Dan Chisu si Tudor Giurgiu, precum si reprezentati ai administratiilor locale si ai comitetelor de conducere din mai multe orase europene, foste sau viitoare Capitale Culturale. Acestia din urma au fost invitati sa-si arate sustinerea pentru Cluj de catre bloggerii Gabriel Aldea si Dan Ciulea, in cadrul proiectului CJX – vizite in 16 orase europene foste, actuale sau viitoare capitale culturale.

Peste 5.000 de sustinatori ai campaniei s-au lasat fotografiati de catre voluntarii proiectului sau au trimis propriile fotografii de sustinere catre organizatori, pe site sau pe pagina de Facebook a Asociatiei Cluj-Napoca 2021 Capitala Culturala Europeana.

„Ne bucuram sa vedem ca oamenii din oras, dar si alti iubitori ai Clujului, sprijina demersul nostru si ne vom stradui ca in viitor sa le dam noi ocazii sa-si arate sustinerea fata de candidatura si sa se implice activ in proiect”, a declarat Florin Morosanu, directorul Asociatiei Cluj-Napoca 2021 Capitala Culturala Europeana.

Dupa ce, in primavara, echipele de fotografi #ClujulMerita au fost prezente la TIFF, la Electric Castle sau la Jazz in the Park, in toamna si-au reluat activitatea participand la concertul James Blunt de la Sala Polivalenta si la cele doua evenimente Targul de Cariere de la Casa de Cultura a Studentilor, unde au facut cateva sute de fotografii noi.

Saptamana viitoare, #ClujulMerita ajunge in cladirile de birouri ale Clujului, primele companii aratandu-si deja interesul de a-si implica angajatii in sesiuni foto in cadrul proiectului, aratandu-si astfel sustinerea pentru candidatura Clujului la titlul cultural european din 2021. De asemenea, o campanie de colectare de fotografii de sustinere din alte tari, venite de la clujenii care locuiesc in strainatate si de la strainii care au locuit sau au studiat in Cluj, este in curs de derulare, arata organizatorii, adaugand ca si-au propus ca pana la finalul anului sa adune fotografii de pe 5 continente. 

Scopul campaniei #ClujulMerita este de a demonstra sustinerea clujenilor pentru candidatura orasului la titlul de Capitala Culturala Europeana 2021, facand un inventar al motivelor pentru care lumea iubeste Clujul.

Adauga comentariu