Clujul e plin de rahat de câine, dar, în ultimele 15 luni, polițiștii locali au amendat numai 12 proprietari de câini

Polițiștii locali din Cluj-Napoca, prin prisma ocupației lor vocaționale, urmăresc, potrivit declarațiilor primarului Boc de la începutul acestei luni, și rahații de câine pe care proprietarii animalelor nu îi curăță de pe spațiul public, în scopul amendării oamenilor fără conștiință civică.

Din spusele primarului, în fiecare cartier polițiștii locali urmăresc rahații neadunați de câine, pentru a-i amenda pe proprietarii care ne fac să ne umplem pe pantofi de „noroc”. Cu toată munca neobosită a polițiștilor locali, rahații de câine sunt însă prezenți, în Cluj, aproape la tot pasul (pe alocuri, și cei de om).

Numai o combinație de amenzi cu conștiință civică ne-ar putea scăpa de slalomul cotidian printre excremente, conform declarațiilor edilului:

„Sunt două chestiuni: de conștiință, în primul rând, sunt tot mai puțini, sincer, aceia care nu curăță, asta e o chestie de conștiință civică și, doi, amendat! Amendat foarte mult, fără discuții, cu amendă, de către polițiștii locali, pentru că nu au respectat regulile!

Dar, în primul rând, eu pun accent pe conștiința publică, pentru că nu vom putea avea un polițist după fiecare câine din oraș care e cu stăpânul! Că, dacă nu e conștiința civică în mișcare... dar, la Cluj, este totuși un grad ridicat de conștiință civică.

Deci, o combinație de lege, pentru că nu putem fi în spate la toți cei care au, combinat cu conștiință civică, putem trece peste asta și să ne implicăm fiecare. Noi, în primul rând, trebuie să ne facem datoria și vă asigur că, în fiecare cartier, polițiștii locali urmăresc acest demers”, a declarat primarul Boc.

Ziar de Cluj a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să ne transmită câți proprietari de animale au fost amendați de către Poliția Locală în 2020 și 2021 pentru necurățarea excrementelor animalelor lor de pe spațiul public, pentru a afla dacă polițiștii locali își fac într-adevăr datoria. Și, se pare că nu.

Astăzi, Primăria Cluj-Napoca ne-a comunicat faptul că „în perioada ianuarie 2020 - martie 2021, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția locală au sancționat 12 proprietari de câini, fiind întocmite 14 procese verbale de constatare a contravențiilor pentru nerespectarea prevederilor art. 7 alin. (1) și alin. (2) din HCL nr. 354/2015 privind deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca și a Regulamentului de funcționare a parcurilor publice pentru câini.”

În 15 luni, 12 proprietari amendați, la zeci de mii de rahați neadunați, ne arată că polițiștii locali nu prea își fac datoria. Acuma, cu covidul, putem doar să sperăm că subordonații lui Bonțidean nu își vor pierde de tot mirosul, pentru că nas se pare că nu prea au pentru această categorie de contravenienți. 

Adauga comentariu