Clujul din cartiere vs Cujul din centru: diferențele dintre pozele postate de Boc și realitatea din oraș

Clujenii îi reproșează primarului Emil Boc că a acordat o importanță mult mai mare zonei centrale din oraș decât cartierelor. Astfel în ultimii ani principalele proiecte de infrastructură au vizat centrul orașului. Abia din acest an se acordă o atenție mai mare și cartierelor și se fac proiecte care arată frumos pe planșe colorate. 

Însă până ce acele proiecte vor deveni realitate, Ziar de Cluj a continuat să vă prezinte diferențele dintre pozele primarului de pe Facebok, cu străzile din centru și realitatea din cartiere. 

Iată de exemplu cum arată bordurile și trotuarele din centru și cum arată cele din cartiere. 

În cartiere bordurile sunt sparte și crăpate, iar trotuarele sunt pline de mașini, în timp ce pe străzile proaspăt modernizate au fost înlocuite dalele, iar trotuarul este suficient de generos pentru ca pietonii să poată circula în siguranță. 

Un alt capitol la care cartierele au de suferit față de străzile proaspăt modernizate din centru sunt spațiile verzi. Un exemplu concludent este oferit de strada Fabricii acolo unde spațiul verde reprezintă o bucată de pământ unde iarba crește în voie și unde cândva a fost și un copac. Pe străzile din centru, Regele Ferdinand, Emil Isac, Napoca sau Eroilor toți copacii au fost înlocuiți, iar trotuarul este demarcat de carosabil printr-o perdea de arbori.

Primarul Emil Boc este adesea invitat de clujeni să își facă poze și în cartiere, să arate pe Facebook și această parte a orașului de cinci stele. Din pozele primarului Clujul arată foarte bine, însă totul este doar de fațadă, pentru că orașul are multe probleme care sunt cunoscute doar de cei care locuiesc aici. Primarul a declarat că 2021 este anul cartierelor, astfel că așteptăm cu interes să vedem cum se va schimba imaginea acestora până la anul viitor. 

 

Adauga comentariu