Clujul a depășit pragul infectărilor de 6 la mie. În municipiu, incidența este de 7,90 la mia de locuitori

MULȚUMIM, EMIL BOC!

Rata infectărilor la nivelul județului Cluj a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori. La nivelul municipiului Cluj-Napoca, rata incidenței se apropie de 8/1000 locuitori.

Potrivit ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, rata incidenței a crescut considerabil de la 7,48 la 7,90/1000 locuitori la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Pe județ, rata de infectare a ajuns de la 5,73 la 6,01 la mie.

Guvernul a votat noile reguli care se aplică în localitățile în care incidența este peste 6. Masca va deveni obligatorie pe stradă, magazinele se vor închide de la ora 22:00, școlile vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare, iar cei vaccinați sau trecuți prin boală vor putea participa la evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în localitățile cu rată de infectare de peste 6 la mie, doar în intervalul orar 5,00-24,00 și până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, a hotărât sâmbătă Guvernul.

Pentru a intra în vigoare în țară, trebuie adoptate aceste măsuri și de fiecare Comitet județean pentru Situații de Urgență.

Pentru localitățile cu incidență între 6 și 7,5 restricțiile se aplică doar în weekend, iar pentru cele cu rată de infectare peste 7,5, restricțiile sunt valabile pe toată durata săptămânii.

 

Adauga comentariu