Clujul de odinioară/ Imaginile pe care Primăria le vrea uitate: „Filmul începe să genereze opinii care nu pot fi controlate politic”

Imagini de colecție din Clujul de odinioară, cu informații prețioase despre capitala Ardealului, care au fost surprinse încă din anul 1964, au fost șterse de pe canalul oficial al Primăriei Cluj-Napoca tocmai în virtutea detaliilor pe care le oferă. După cum semnalează unul dintre activiștii clujeni, chiar administrația locală încearcă să dea uitării informații ce „nu pot fi controlate politic”

„Clujul în 1964.

Filmul a fost pus pe youtube acum cam o săptămână, dar după câteva zile (plus sute de share-uri și comentarii) a dispărut.

Apoi a fost pus iar pe youtube acum 3 zile, dar ieri a dispărut iar. 

Acum în schimb știm și cine l-a făcut să dispară: Însăși Primăria Municipiului Cluj-Napoca, prin al său Serviciu Public pentru Administrarea Bunurilor Culturale - vezi screenshot.

Pe mine mă bine dispune ideea că dintr-odată orașul - nu-i mai lasă pe proprii cetățeni - să-și vadă propriul oraș - într-un film făcut la comanda orașului - acum o jumătate secol, și asta taman atunci (sigur, coincidență) când în an de alegeri, filmul începe să genereze opinii care nu pot fi controlate politic, cu câteva luni înaintea alegerilor locale.

Am pus filmul înapoi pe fb pentru ilustrarea acestei idei”, semnalează activistul clujean, István Szakáts.

Imaginile video suprinse din Clujul anului 1964, care au bulversat opinia publică, au fost recuperate și publicate pe un canal online de activistul clujean.

Din păcate, după cum sugerează acesta, chiar Primăria Cluj-Napoca pare să se afle la baza acestui demers, pentru a spulbera informațiile „care nu pot fi controlate politic”.

Ziar de Cluj vă oferă posibilitatea să urmăriți imaginile emblematice din Clujul pe care Primăria îl vrea uitat, AICI.

 

Adauga comentariu