De cartier

Clujul de 5 stele: parc murdar și degradat peste drum de Primăria de cartier din Iris

În Piața Liebknecht (ultima din Cluj care mai poartă mândră numele primit în Epoca de Aur, Karl Liebknecht fiind unul dintre fondatorii Partidului Comunist din Germania), există un parc comunist, murdar și degradat, parcul Oașului.

Parcul, care include și un loc de joacă, este amplasat chiar peste drum de Primăria de cartier Iris, așa că municipalitatea, cu siguranță, cunoaște situația acestui loc public ce ar trebui să fie o oază de verdeață și de relaxare în cartierul Iris, lipsit de spații verzi.

În imaginile de mai jos puteți vedea priveliștea de care se bucură zilnic și angajații Primăriei de cartier Iris, fără ca autoritățile să ia însă măsuri pentru igienizarea și modernizarea parcului.

Parcul băutorilor de bere

Dezastrul ne întâmpină chiar de pe stradă. Panoul care identifică stația de tramvai din dreptul spațiului verde-noroios stă strâmb, cocoțat pe un stâlp metalic pe care urcă, precum o liană, un cablu gros, ce iese din asfalt:

Rămase probabil de la lucrările de reabilitare a tramei stradale, după schimbarea liniei de tramvai, cablurile ies din asfalt și se încolăcesc de garduri și de copaci, o „vegetație” urbană inestetică și posibil periculoasă:

La primii pași în parc, ne atrag atenția tomberoanele rupte care sau zac la baza stâlpilor de susținere, întoarse cu spatele față de vizitatori, ori sunt aruncate pe gazon, cu conținutul vărsat lângă ele:

Se bea multă bere la pet în acest parc și loc de joacă pentru copii, fiindcă recipientele golite împânzesc întregul areal:

Bineînțeles că nu Primăria este vinovată pentru lipsa de civilizație și de responsabilitate civică a celor care își fac veacul prin acest parc, dar Poliția Locală i-ar putea civiliza pe băutorii vandali, prin amenzi.

Loc de joacă scăldat în noroi

Locul de joacă din acest parc este impracticabil din cauza noroiului în care se scaldă echipamentele oricum vechi și degradate:

Unde trebuia să fie o groapă cu nisip, e una cu frunze uscate. Semn că nimeni nu s-a mai ocupat, de mult, de întreținerea acestui loc:

Au fost refăcute, la un moment dat, pavajele, dar băncile au rămas aceleași:

E fain la Cluj, dar, luând la pas cartierele, ajungem să ne întrebăm: La Cluj, unde?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *