Clujul de 5 stele neiluminate public

În Clujul de 5 stele, doar în luna august, clujenii au semnalat pe My Cluj (aplicația Primăriei Cluj-Napoca pentru sesizări), aproape 30 de probleme privind iluminatul public. Sunt puține, sunt multe? Depinde la ce standarde de civilizație ne raportăm. 

Să citim doar câteva dintre reclamațiile clujenilor:

„Lipsă iluminat public pe strada Lombului nr. 26-28, de la intersecția cu strada Partizanilor spre Popești.”

„Rog înlocuire becuri arse de la sistemul public de iluminare stradală, strada Câmpeni (colț Pediatrie).”

„Pe strada Horea, la intersecția cu strada Cloșca, în dreptul stațiilor de tramvai, doi stâlpi de iluminat nu funcționează de câteva zile.”

„Doi stâlpi de iluminat nu funcționează pe strada Nicolae Bălcescu în zona nr. 23-35, colț cu strada Paris.”

„Luminile din Piața Unirii au fost aprinse toată ziua astăzi. Iar aseară, în jurul orei 22, au fost cel puțin 15 minute stinse cele înalte.”

„Săptămâna trecută, noaptea, a luat foc bradul de pe strada Fabricii (ieșire de sub pod spre partea cu case) din cauza unui scurtcircuit la iluminatul public. Vă rog să verificați partea electrică a lămpii și ar trebui toaletat și bradul pentru a preveni acest lucru pe viitor. Menționez că riscul de a lua foc gardul a fost foarte mare.”

„Între Teodor Mihali nr.4 și Venus 25 nu funcționează stâlpii de iluminat public dintre blocuri, e beznă totală după ora 21.”

„Pe aleea care duce de la strada Teodor Mihali la Lacul Gheorgheni nu este iluminat public.”

„Doresc să vă aduc la cunoștință că nu mai funcționează iluminatul public pe strada prof. Valeriu Bologa.”

„La intersecția străzilor Liviu Rebreanu și Titulescu (la sensul giratoriu) nu funcționează 3-4 stâlpi de iluminat, lăsând o parte din sensul giratoriu în beznă.”

„Nu funcționează iluminarea publică pe strada Alexandru Macedonski, cartierul Bună Ziua.”

„Pe strada Predeal nu merge iluminatul stradal de câteva zile deja… Ieri nu a mers, azi nu merge…”

„Strada Mircea Zaciu, cartierul Bună Ziua: lipsă iluminat stradal.”

„Iluminat nefuncțional stâlp 012S strada Cometei 35 și următorii până la intersecția cu strada Meteor.”

„Pe strada Grigore Alexandrescu, nr.15, nu funcționează iluminatul public, de mai bine de o săptămână. Când se rezolvă această problemă?”

„Iluminat care funcționează pe timp de zi pe strada Traian Vuia.”

Pe lângă problemele sesizate, cu siguranță, în luna august, au existat și multe altele nesesizate pe My Cluj. Trăim, în anul 2017, într-un oraș cu străzi aflate în beznă totală noaptea, cu alte străzi iluminate ziua, locuim într-un Cluj care se vrea un oraș de 5 stele, dar care încă are probleme grave la unele capitole ce țin de bazele civilizației: lumină, canal, curățenie, asfalt, liniște, siguranță publică.

Adauga comentariu