Clujul de 5 stele căzătoare: pe Bulevardul Muncii, câinii nu mai latră, dar căruța trece!

Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, în anul 2016, în urma mai multor acțiuni în cartierul Iris (pe bulevardul Muncii) au fost încheiate 13 procese verbale de contravenție pentru atelaje cu tracțiune animală identificate pe domeniul public și două procese verbale de constatare a contravențiilor pentru lipsa contractelor de salubritate și depozitări de deșeuri pe domeniul public. Tot în cursul acestor acțiuni, au fost ridicați 8 câini de pe domeniul public, de pe același bulevard al Muncii. 

Este vorba despre zona despre care Ziar de Cluj a scris în repetate rânduri, și în ultima lună, dar și în ultimii ani, un focar de insecuritate și de mizerie, creat de câteva familii de romi care s-au aciuat pe acest bulevard al Clujului de 5 stele căzătoare, crescând, în dorita noastră capitală culturală, cai, circulând cu căruțele pe bulevardul recent asfaltat, comițând infracțiuni și maltratându-și animalele din dotare, cu care uneori merg la furat.

Reprezentanții Primăriei descind, constată, numără caii și căruțele, dar le ridică oamenilor doar câinii. Clujul pare a fi oricum un sat fără câini, așa că de câini municipalitatea are probabil nevoie!

În luna ianuarie a acestui an, la sesizarea Ziar de Cluj, „polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală - Serviciul Ordine şi Siguranţă Publică, Serviciul Control Urbanism și Disciplina în Construcții, Serviciul Control Protecția Mediului au desfăşurat, în colaborare cu R.A.D.P. Cluj-Napoca - Centrul de Ecarisaj și Secţia 7 Poliţia municipiului, o acţiune tematică pe linie de ordine publică pentru identificarea atelajelor cu tracţiune animală, maşinilor parcate neregulamentar, depozitări ilegale (pământ, moloz, deşeuri menajere), identificări construcții edificate fără autorizație de construire, persoane fără adăpost, conform planului de acţiune nr. 23366/484/ 2017.

Au fost aplicate un număr de 2 sancţiuni contravenţionale, din care 1 pvcc conform HCL 330/1999, pentru creștere animale domestice – porci în valoare de 700 lei și 1 pvcc conform HCL 270/2009 pentru atelaje trase de animale în valoare de 200 lei.”

Așadar, după ce anul trecut Primăria le-a ridicat romilor 8 câini, acum i-a sancționat pentru un porc. Cam asta este eficiența autorităților publice în ceea ce privește o problemă care trenează de ani de zile, ferma ad-hoc a romilor de aici fiind veche, infracțiunile fiind la ordinea zilei și a nopții, contravențiile reprezentând doar cireașa de pe un tort infracțional care riveranilor de pe Muncii le provoacă de prea multă vreme indigestie. 

De altfel, autoritățile locale își și declină competența atunci când vine vorba despre restabilirea ordinii publice, conform declarațiilor municipalității, Poliția Locală având atribuții doar în prezervarea stării de fapt, adică a insalubrității și a focarului de infracționalitate:

„În atribuțiile Poliției Locale intră menținerea ordinii publice pe raza municipiului Cluj-Napoca, inclusiv pe B-dul Muncii care intră în itinerarul patrulelor de ordine publică în sistem integrat, iar atribuțiile de restabilire a ordinii publice, în cazul unei destabilizări, le are Jandarmeria”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

 

Adauga comentariu