Clujul de 5***** Doar dirigenția de șantier costă 600.000 de lei

Autoritățile locale au deschis o serie de șantiere în municipiul Cluj-Napoca, iar pentru alte străzi, alei și poduri urmează să fie executate lucrări de întreținere, reparație și modernizare. În aceste condiții, doar pentru serviciile de dirigenție de șantier/ supraveghere și organizare, Primăria Cluj-Napoca pune la bătaie mai bine de jumătate de milion de lei, adică peste 120.000 EUR.

Chiar din prima zi a anului, autoritățile locale au lansat licitaţia publică pentru „Serviciile de dirigentie de santier la obiectivul "MODERNIZARE, REPARATII SI INTRETINERE A STRAZILOR, ALEILOR, TROTUARELOR, SISTEMULUI RUTIER DE PE PODURI DE PE RAZA MUNICIPILUI CLUJ-NAPOCA". 

Potrivit datelor publicate de autorități, valoarea celui mai mare contract subsecvent este de 90.000 lei/ fara TVA. 

Valoarea minim-maxim acord-cadru: 100.000 lei/ fara TVA - 600.000 lei/ fara TVA; 
Valoare minim-maxim contract subsecvent: 1.000 lei fara TVA - 90.000 lei fara TVA. 

Achizitia implica incheierea unui acord-cadru.

Finanțarea este asigurată din Fonduri Bugetare. 

Durata contractului este de 24 de luni, iar data limită de depunere a ofertelor este 01.02.2021. 

CITEȘTE ȘI: 10.000 euro pentru organizarea șantierului grădiniței Floare de Iris. Modernizarea a fost promisă de trei ani

După cum Ziar de Cluj a semnalat deja, alte 4 șantiere vor fi deschise în centrul Clujului. 

CITEȘTE ȘI: Alte patru șantiere vor fi deschise în centrul Clujului: cca 16 milioane de lei pentru lucrări întinse pe 7 luni de zile

Administrația locală se pegătește să prefacă în șantiere alte patru străzi din zona de centru: str Sindicatelor, str Cardinal Iuliu Hossu, str Vasile Alecsandri și str George Coșbuc. Perioada lucrărilor propriu-zise se situează între 4 și 7 luni de zile de la demararea lucrărilor, iar costul total alocat pentru aceste lucrări de modernizare se ridică la suma de 16 milioane de lei. 

De altfel, lucrările de întreținere și modernizare vizează mai multe străzi și alei din municipiul Cluj-Napoca.

În plus, modernizarea întârziată a podurilor – după cum este cazul Podului Porțelanului – necesită prelungirea șantierelor deja deschise, dar rămase blocate. 

CITEȘTE ȘIDorel și-a făcut din nou de lucru la podul nefăcut Porțelanului! A montat obstacole care pot avaria mașinile

În acest context, doar serviciile de dirigenție de șantier/organizare și supraveghere aferente modernizării și reparației/întreținerii străzilor, aleilor, trotuarelor, sistemului rutier de pe poduri din municipiul Cluj-Napoca, presupun costuri de 600.000 lei, cca 123.000 EUR. 

 

 

 

 

Adauga comentariu