Clujul cumpara gazon de la Brasov pentru locurile de joaca

Municipalitatea clujeana a incheiat un contract de peste 100.000 de lei pentru achizitionarea de rulouri de gazon, care sa fie utilizate la amenajarea spatiilor de joaca. Cei 10.000 de metri patrati de gazon vor fi achizitionati de la societatea brasoveana Gazonul SRL, esalonat, in functie de necesitati. Acordul-cadru are o valabilitate de un an.

“Gazonul achizitionat va fi produs in ferme de productie (pepiniere de gazon), dintr-un amestec de seminte selectate pentru toleranta la calcare,viteza de refacere, rezistenta la iernat, toleranta la tundere cu inaltime joasa, densitate mare. Gazonul trebuie sa fie matur, varsta minim 18 luni, culoarea verde intens, sanatos (fara pete ), cu radacini dense,  aclimatizat. Livrarea se va face sub forma de rulouri ambalate pe paleti cu plasa, grosimea ruloului va fi de minim 2 cm, lungimea firului de iarba 2-3 cm.Dimensiunile rulourilor vor fi de 40cm x 250cm (1 mp) iar greutatea 20-25 kg/rulou. Recoltarea se va face in ziua livrarii deoarece iarba sufera daca sta sub forma de rulouri mai mult de 24-48 ore (primavara si toamna) si cel mult 24 ore(vara). Garantia oferita rulourilor de gazon va fi de minim 3 ani”, se arata in caietul de sarcini.

Clujenii se plang in fiecare an de starea proasta a locurilor de joaca si de noroiul care se formeaza dupa ploaie.

Intretinerea aparatelor din parcurile de joaca intra in sarcina Dupex SRL pentru care Primaria Cluj-Napoca va cheltui in acest an aproape 500 mii de euro (1.959.215 lei). Tot Dupex este firma care este responsabila de dalele de cauciuc din locurile de joaca, pentru care a incheiat un contract cu municipalitatea de aproape 1,5 milioane de lei in vara acestui an. Dupex SRL din Sebes (judetul Alba) este o societate care a avut foarte mult succes si in alti ani la alte licitatii organizate de primarie. Dupex a mai reparat aparatele de joaca si in iulie 2007 pentru  4.427.157 lei, apoi in ianuarie 2009 pentru  2.874.608 lei.

Foto: citynews.ro

Adauga comentariu