CLUJUL CORUPT: Capusa liberala Mircea Abrudean a copt tunul de 9 milioane de euro, dar totul trecea pe la "Mariana"

Nu vrem, pur si simplu, nu vrem sa trecem ca jurnalisti foarte repede peste informatiile extrem de pretioase pe care le da Razvan Pop procurorilor DNA despre liberalul Mircea Abrudean, o capusa hamesita ce s-a agatat cu labele uleioase pe primariile din comune carora le dadea "consultanta", adica imagina feluri noi de smenuri pe bani europeni ca sa poata veni apoi cu firma lui si sa le "consilieze".

Ia, de luati un exemplu de "consiliere":

 

 

Ati inteles, dragi clujeni? "After school pentru tigani", Mircea Abrudean inventa ORICE teapa de proiect pe bani europeni, numai sa ii iasa si lui de o consultanta!

Din astfel de golanii si trafic de influenta, Mircea Abrudean a reusit minunata performanta ca el, impreuna cu sine si cu persoana lui, sa faca "succes" in afacerile de consultanta si sa raporteze numai in 2013 pe firma SIAB Development peste 100 000 de euro PROFIT, adica 9000 de euro profit lunar.

 

Era insa prea putin pentru Mirciulica, el simtea ca se poate mai mult.

Asa i-a venit ideea de a impusca direct proiecte de 9 MILIOANE de euro pe "barba" CJ cu largul concurs al lui Uioreanu. Aici insa avea nevoie si de Liviu Bota de la firma de constructii a "Judetului", dar si de Mariana Ratiu, directoarea executiva a Consiliului Judetean, pe care DNA a gabjit-o ca a participat la "intelegeri" de capusare a banului public, dar, cumva, nu a considerat nimerit sa o aresteze.

 

Cum adica, cine-i "Mariana"?

 

Citim mai intai din "creatia" martorului Razvan Pop, apoi revenim cu o serie de stenograme intre Abrudean si Razvan Pop, in care Razvan spune de foarte multe ori ca trebuie sa se consulte si cu "Mariana", iar apoi o avem direct pe "Mariana" Ratiu, pregatind mumos capusareala pentru cele 9 loturi in valoare de un milion de euro.

 

Razvan Pop dixit:

"In cursul lunii octombrie 2013, Mircea Abrudean, patron al firmei SIAB DEVELOPMENT m-a contactat pentru a-mi propune accesarea unui proiect de 9 milioane de euro destinat reabilitarii unor drumuri judetene, proiect care odata realizat si implementat ar crea oportunitatea certa de a beneficia de sume substantiale de bani, initial pe parte de proiectare si studiu de fezabilitate. Pentru a da curs unei astfel de initiative era nevoie de acceptul presedintelui CJ Cluj. Discutia cu acesta a avut loc in aceeasi
perioada din octombrie - noiembrie 2013 la care au participat Bota Liviu, Mariana Ratiu, Mircea Abrudean, Iuga Gavrila. Au avut loc mai multe intalniri. S-a stabilit ca proiectul sa fie stabilit in 9 loturi, iar proiectant pe 7 dintre ele sa fie SC Siab Development cu EURODRUM care si le-au impartit intre ei dupa capacitatile de munca.

Pentru Lola Liviu de la Eurodrum era destul de simplu pentru ca acesta se afla in relatii apropiate cu cei care faceau masuratorile topo, astfel ca nu mai trebuia sa realizeze aceasta activitate, a obtinut datele in format electronic de la respectiva firma.

Intelegerea a fost ca, din valoarea totala a contractelor de SF si PT, ce se situau undeva la cca 200.000 euro, se comisiona 10% cel putin. Retin ca cineva a venit cu propunerea ca actele de SF si PT sa fie realizate pe contracte separate, astfel incat, daca initial pe un lot se realiza un proiect ce continea SF si PT impreuna la o valoare de 15.000 euro, ulterior s-a opinat ca ar fi mai indicat, mai profitabil sa fie impartite contractele, separate, pe SF si respectiv PT, ca atare au crescut si sumele alocate pentru fiecare tocmai acestei divizari. Astfel, daca initial Mircea Abrudan urma sa incaseze din aceste contracte cca 105.000 euro, dupa divizarea lor suma ce urma sa fie incasata de acesta se dubla.
Desi contractele au fost semnate de curand, pe respectivele proiecte se lucreaza din luna ianuarie 2014, Mircea Abrudan stiind ca el prin firma sa si Lola Liviu cu Eurodrum vor incheia respectivele contracte. Nu s-a stabilit cine urma sa execute efectiv lucrarile de construire a drumurilor", zice domnul denuntator Pop.

 

Stenograme, stenograme, rad de lege argintii

 

Si au inceput "consultarile". Abrudean era stresat sa nu se lalaie lucrurile si il presa pe Razvan sa vorbeasca cu Mariana Ratiu. razvan nu pierdea vremea dar vroia sa aiba si acceptul lui Uioreanu. In fine, mai erau si datile in care Mariana Ratiu suna la Iuga sa se convinga ca ala a inteles tot.

Cateodata, pezevenghii de Abrudean si Pop o mai luau in tarbaca pe Mariana ratiu ca nu e atenta la discutie. Radeau de ea ca e mai atenta cateodata la Oleleu. Ce-or fi vrut sa spuna numai cel din Celestin stie...

  

 

Cat era Mirciulica Abrudean la traficat de influenta, acasauca, il astepta cuminte asociatul lui Simu Alexandru, care muncea bietul de el la dosare.

 

 

 

Adauga comentariu