Clujul a cheltuit aproape un milion de euro pentru deszapezire in aceasta iarna

Consiliul Judetean Cluj a cheltuit, si in acest an, sute de mii de lei pentru serviciul de deszapezire si intretinerea drumurilor pe timp de iarna. Cu toate ca in acest sezon au fost doar cateva zile in care zapada s-a asternut pe sosele, Regia Autonoma de Administrare a Domenului Public si Privat Cluj (RAADPP) a virat in contul firmelor Diferit, Drumuri si Poduri Judetene SA si Bema Prodserv peste 4,1 milioane de lei pentru intretinerea drumurilor pe timp de iarna si deszapezire. Adica aproape un milion de euro.

Pentru aproximativ 1.200 de kilometri de drumuri judetene, cele trei firme au primit, de la RAADPP Cluj, 4.168.584,43 lei. Judetul a platit, cu alte cuvinte, aproximativ 3.500 de lei pe kilometru de sosea deszapezit.

“Banii au fost platiti pentru perioada noiembrie - decembrie 2014 si ianuarie 2015. Materialul antiderapant cu care s-a actionat e drumurile judetene in cele trei luni este de 22.570,3 tone”, anunta reprezentantii RAADPP Cluj.

Prin comparatie, judetul Sibiu a folosit doar 10.442 de tone de material antiderapant, adica jumatate din cel imprastiat pe soselele Clujului, pentru aceeasi lungime de drumuri. Cu toate acestea, SC Drumuri si Poduri, societate aflata in subordinea Consiliului Judetean Sibiu, a cheltuit 4,2 milioane de lei pentru deszapezire in iarna care tocmai s-a incheiat.

“Costul pentru deszapezire  in lunile noiembrie 2014, decembrie 2014 si ianuarie 2015 au fost de 4,2 milioane lei (inclusiv TVA)”, a declarat Radu Nechit, purtatorul de cuvant al CJ Sibiu.

Valoarea lucrarilor de deszapezire a drumurilor judetene din judetul Bistrita-Nasaud, in iarna 2014-2015, a insumat 300.000 de euro, adica de trei ori mai putin decat a cheltuit Clujul pentru aceleasi servicii. Asta in conditiile in care in judetul Bistrita-Nasaud drumurile sunt mult mai dificile, fiind o zona muntoasa, unde, prin urmare, ninge mai mult.

Judetul Bistrita-Nasaud are peste 760 kilometri de drum judetean.

Regii soselelor

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) Cluj a acordat, prin incredintare directa, lucrarile de deszapezire a drumurilor judetene unor firme “de casa” ale judetului: Diferit, Drumuri si Poduri Judetene SA si Bema Prodserv. Valoarea totala a contractelor se ridica la 5,5 milioane de lei.

Contractele au fost negociate fara anunt de participare, pe motiv ca s-a impus o “situatie de urgenta extrema survenita in urma unor evenimente care nu puteau fi prevazute de autoritatea contractanta”.

Comentarii

Doru

19.03.2015 07:22

Daca s-ar fi folosit (împrastiat) aceea cantitate de material antiderapant,care inseamna mult nisip amestecat cu sare,ar fi fost pe drumuri un strat de vreo 10 cm.de nisip,evident pe toata suprafata 1200km.

xxl

19.03.2015 11:25

Doru, ai facut matematica cu femeie de servici? Mai incearca odata sa vezi ca da un centimetru si ceva.

hopaaa

19.03.2015 11:46

Deci: "contractele au fost negociate fara anunt de participare", de unde tragem concluzia, ca firma Diferit a fost din nou favorizata de Primarie. De ce? Pentru ca banii alocati sa ajunga in buzunarele unor PDL-isti de joasa speta si sa fie mai usor de manipulat prin firma respectiva. Sunt sigur ca daca firma Diferit ar fi acum obligata sa arate toate facturile, chitantele, bonurile fiscale pentru serviciile si munca depuse in aceasta iarna, nu ar reusi sa acopere nici jumatate din suma alocata.

ioi

19.03.2015 14:50

Frate, cu un milion de euro faceai si toate strazile, si curat in oras si si plantat de verdeata in cartiere si in centru. Bine ca noi am asteptat o zi intreaga sa vina masina de deszapezire pe strada la noi. Asta in conditiile in care nicio masina nu a putut sa mearga la servici in dimineata respectiva.

Vergil

19.03.2015 20:42

Sa ne spuna cate zile de viscol au fost de cand au montat parazapezii (sfarsitul lui ianurie) pana acum. Cat au costat si cate poze si-a facut Avram cu ei. Sa stim cu cat am platit din buget o poza, si care a fost furtul total.

yiry

20.03.2015 15:36

Firma Diferit. Intrerupatorul care inchide si deschide acest circuit. Circuit care reprezinta toata gasca de PDL-isti a lui Boc. Prin acest intrerupator intra banii din bugetu local in circuit si apoi se imparte la fiecare "consumator"

Adauga comentariu