Clujul așteaptă un elicopter SMURD de 10 ani. Poate aștepta în continuare, după ce a fost sărit din schemă azi

Subiectul mult așteptatului elicopter SMURD la Cluj-Napoca rămâne în aer. De ani de zile Raed Arafat a promis că județul nostru va avea un astfel de elicopter, însă ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat astăzi că „patru noi elicoptere” vor deservi locuitorii din zona Moldova, Oltenia, Banat și Dobrogea

"Am o veste bună pentru locuitorii din zona Moldova, Banat, Oltenia şi Dobrogea. Am luat legătura cu piloţi rezervişti din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie care au ieşit la pensie odată cu legea care a deschis uşa foarte larg pentru angajaţii ministerului şi au acceptat să revină în sistem. Doresc să le mulţumesc, sunt eroi, sunt patrioţi care au răspuns prezent la chemarea ministrului pentru a-şi face datoria faţă de ţară, pentru că ţara are nevoie de ei. Din acest motiv, respectul meu trebuie adus aici în faţa opiniei publice domnului general Ioan Cristinel, comandor Neculai Chiriţă, comandor Emil Bucurescu şi comandor Puiu Ştefan", a declarat Vela.

Piloții au peste 1000 de ore de zbor și pot îndeplini condiţia de comandant de aeronavă SMURD. În aceste condiții, elicopterele SMURD din Iaşi, Arad, Craiova şi Constanţa vor putea executa misiuni de noapte pentru salvarea pacienţilor sau celor accidentaţi.

Județul Cluj rămâne legat de elicopterul SMURD staționat la Jibou, în Sălaj. 

CITEȘTE ȘI: Elicopter SMURD la Cluj. Raed Arafat: „Platforma de aterizare e gata”

5 ani pentru construirea unui heliport! Regiunea Nord-Vest ar putea avea elicopter SMURD, din toamnă

Seplecan: Ranchiunele personale ale lui Raed Arafat lasa Clujul fara elicopter SMURD

Adauga comentariu