Clujenilor li se pregateste o noua taxa

Consilierii locali discuta astazi nevoia instituirii unei taxe speciale pentru recuperarea cheltuielilor efectuate cu salubrizarea stradala. Propunerea vine din partea Camerei de Conturi a Judetului Cluj, dupa analiza executiei bugetare pe anul 2013.

Taxele speciale se fac venit la bugetul local si se incaseaza numai de la persoanele fizice si juridice care beneficiaza de serviciile publice locale pentru care s-au instituit taxele respective. Iar suma propusa nu e deloc de neglijat - 60 de lei pe an.

"In perioada 2013-mai 2014, Primaria Cluj Napoca a efectuat plati pentru functionarea serviciului public de salubrizare in suma totala de 27.132.723 de lei. Serviciile prestate in 2013, care au facut obiectul acestor plati, sunt in suma de 19.243. 465 Lei, care, raportate la numarul de locuitori, 324.576, rezulta o taxa anuala de 59,29 de lei per persoana pe an. Cu ocazia misiunii de "Auditul financiar asupra conturilor anuale de executie bugetara pe anul 2013", Camera de Conturi a Judetului Cluj dispune Municipiului Cluj-Napoca analiza oportunitatii si necesitatii instituirii taxei speciale, pentru recuperarea cheltuielilor efectuate cu salubrizarea stradala.", se arata in informare.

Asta in timp ce licitatia pentru serviciile de salubrizare este blocata de luni bune. Autoritatile locale spun ca situatia se afla intr-un blocaj care nu tine de Primarie ci de cadrul legislativ neclar. Serviciile de salubrizare sunt prestate tot de cei doi vechi operatori, Rosal si Brantner, pana la semnarea unui nou contract, existand o Hotarare de Consiliu Local in acest sens.

Adauga comentariu