Clujenii vor să-și recupereze orașul, după ce a fost SECHESTRAT de autorități: „Clujenii nu se pot bucura de spațiul verde”

Cluj-Napoca s-a transformat de multă vreme în tarlaua personală a lui Emil Boc. Astfel, nu mai miră pe nimeni când apar blocuri între case, când centrul orașului e amanetat unor discoteci pe timpul verii, când se construiesc garduri total aiurea în diferite locuri din oraș. 

În acest sens, deputatul independent Adrian Dohotaru a semnalat un nou derapaj al autorităților locale. 

"În atenția Primarului Emil Boc,
Către Comisia de Urbanism Cluj-Napoca
Către Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Cluj

Subsemnațul Adrian Dohotaru, director executiv al Asociației Societate Organizată Sustenabil - S.O.S. și deputat de Cluj, semnalez că au apărut noi garduri care fragmentează spațiul public din oraș. Îngrădirea monumentelor istorice, dar și a blocurilor, contribuie vizibil la perceperea imaginii orașului ca neunitar, discontinuu, inestetic și, în plus, unele din aceste garduri îi fac pe clujeni să nu se poată bucura de spațiul verde din apropierea lor.

În baza Legii 544, a liberului acces la informații de ordin public cer să se verifice și să primesc un răspuns înscris dacă împrejmuirile existente pe teren (cf. fotografiilor atașate realizate în 30 august 2019) au autorizație de construire, avizul de la Direcția Jud. pentru Cultură și Patrimoniu Cluj, și dacă acestea s-au respectat întocmai pentru:

  1.  Gardul decorativ care a apărut în jurul fântânii arteziene din fața Casino-ului din Parcul Central (monument istoric)  - menționăm că montarea lui a avut loc în august 2019 (am atașat o fotografie).
  2.  Și al doilea gard e cel care a apărut în urmă cu câțiva ani la baza Dealul Calvaria din Mănăștur. De observat că acest gard are 2 porțiuni: una înspre Calea Mănăștur (unde e accesul spre Biserica Calvaria) care e construit din elemente verticale de fier forjat și a doua porțiune care se continuă înspre str. Plopilor, construit din panouri prefabricate din metal cu aspect industrial (vezi fotografii)”,
a scris Dohotaru.

Parcul Central

Dealul Calvaria spre str. Plopilor

Dealul Calvaria Spre Calea Mănăștur

Suntem și noi extrem de curioși pe unde vor scoate cămașa cei responsabili de sehestrarea acestor zone ale orașului. 

Adauga comentariu