Clujenii vor invata sa fie... japonezi

Nu conteaza cat de bun esti la un lucru, undeva in Asia e un copil de opt ani care il face mai bine decat tine, obisnuieste o lume intreaga sa glumeasca pe seama determiarii si consecventei japonezilor. Luna aceasta, reprezenanti ai Japoniei in Romania vor impartasi cateva dintre secretele reusitelor lor chiar la Cluj. Totul, pentru un scop de laudat: instruire in managementul mentinerii curateniei, igienei, aspectului civilizat al unui oras, al organizatiilor publice responsabile.  Evenimentul va reuni aproximativ 100 de voluntari, de la tineri studenti, pana la directori ai unor companii de top din Romania si se va desfasura in parcul Detunata din Cluj-Napoca, in data de 23 octombrie, intre orele 10.00 si 13.00. Metoda 5S! Metoda adusa de japonezi este una destul de simpla, care se bazeaza pe 5S: sortare, sistematizare, stralucire, standardizare si sustinere. Proiectul va fi sustinut de Asociatia “CLEAN UP” din Japonia, cu o vasta experienta internationala si cu rezultate memorabile in proiecte similare. Reprezentantii asociatiei la evenimentul de luna aceasta sunt oameni de afaceri japonezi, care se ofera, ca voluntari, sa sprijine educatia prin curatenie, a clujenilor.
"Consideram ca promovarea Culturii KAIZEN in Romania conduce la dezvoltarea constiintei individuale, astfel incat regulile si standardele care trebuie sa existe la fiecare loc de munca (sectii de productie, birouri etc.) sa fie adaptate si la nivelul unui oras, in fiecare parc sau colt de strada. Aceasta filozofie de management, pe care o au cele mai performante companii din lume, ne-am dorit sa devina un mod de viata al locuitorilor oraselor din Romania. Atitudinea KAIZEN este un motor al dezvoltarii civilizatiei – pentru ca "schimbarea in bine" se face oriunde, oricand si de catre oricine", spun reprezentantii proiectului.
Pana in prezent, proiectul s-a desfasurat in 4 orase ale tarii: Brasov (2011), Timisoara (2011), Alba Iulia (2011, 2012) si Aiud (2013).  

Comentarii

li

17.10.2013 20:29

Bun exemplu pentru romani, japonezii.

Adauga comentariu