Rautacisme

Clujenii sunt invitați la un dialog inovativ, sforăitor, european, cu întrebări „servite”, cu Emil Boc și comisarul european Mariya Gabriel

În cadrul unei serii de evenimente de așa-zisă inovare în parteneriat cu instituțiile europene (evenimente denumite generic StartupCity Cluj-Napoca Martie 2020), clujenii sunt invitați de către municipalitate la un pseudo-dialog, cu întrebări „servite”, cu comisarul european Mariya Gabriel și cu primarul Emil Boc.

Pentru a participa la acest dialog, doritorii trebuie să se înregistreze pe site-ul https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/gabriel-boc-cluj, unde trebuie să completeze numele, prenumele și întrebarea pe care intenționează să o adreseze în cadrul „dialogului”.

„Accesul la dialog se va face în limita locurilor disponibile”, se precizează pe site-ul pus la dispoziție pentru înregistrare. Ne întrebăm dacă accesul la dialog se va face doar în limita locurilor disponibile sau și în funcție de întrebările pe care participanții vor să le adreseze?

Dacă citim comunicatul de presă al Primăriei, prelucrat printr-o inovatoare așchiere digitală, din care sare rumeguș, evenimentul pare a fi oricum unul din start(up) sforăitor, o nouă și inovativă Epocă de Aur, suflată cu silicon. Înarmați-vă cu răbdare, luați preventiv un paracetamol, să nu vă doară ulterior capul, și citiți limba de lemn digitală de mai jos:

„Joi, 5 martie 2020, la Cluj-Napoca va avea loc cel mai mare eveniment din acest an dedicat inovării, startup-urilor și viitorului tinerilor.

La eveniment va participa Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel, reprezentanți ai Guvernului, precum Ministrul Educației, Monica Anisie și Președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, Sabin Sărmaș.

În cadrul evenimentului, reprezentați ai Comisiei Europene din diferite Direcții Generale implicate în gestionarea fondurilor europene alocate pentru dezvoltare sustenabilă, inovare, startup-uri, tineret și instrumente digitale vor face prezentări și anunțuri privind calendarul anului 2020 pentru fondurile europene.

«Prezența Comisarului European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel și organizarea acestei Conferințe reconfirmă profilul Clujului de hub european al inovării și de puternic susținător al dimensiunii de start-up city. Noi, ca administrație, ne asumăm acest rol de conector al nevoilor cu resursele pentru a crește potențialul de inovare al orașului. Avem, la Cluj-Napoca, toate ingredientele necesare pentru a crește pe parte de cercetare, dezvoltare, inovare și tranfer de noi tehnologii, astfel încât prin astfel de evenimente de conectare a nivelului de policy-making cu oamenii, cu nivelul local, putem ajuta la o mai bună comunicare și, implicit o absorbție mai însemnată a resurselor puse la dispoziția orașelor de către instituțiile europene», a declarat primarul Emil Boc.

Evenimentul public este destinat informării comunității clujene și a tuturor celor interesați de ceea ce Comisia Europeană va implementa pe aceste componente, în perioada programatică următoare. Scopul acestui eveniment este de a aduce împreună actori din ecosistemul local de inovare (experți cheie ai Q-Helix), experți din Uniunea Europeană activi în ecosistemele de startup-uri naționale și internaționale, precum și parteneri locali, naționali și internaționali.

Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Asociația Transilvania IT și va cuprinde, în perioada 5-7 martie, o serie de sesiuni tehnice de lucru cu reprezentanții Comisiei Europene și ai mai multor orașe din Europa.

La Centrul de cultură urbană Casino va avea loc un Dialog cu cetățenii organizat de Comisia Europeană, Primăria Cluj-Napoca și Comitetul European al Regiunilor cu tema ”Orizont Europa – Provocări și oportunități”. Evenimentul este dedicat tuturor cetățenilor interesați de programele europene pentru dezvoltarea orașelor, de strategiile de finanțare ale Comisiei Europene și de posibilitatea nivelului local de a se implica în luarea deciziilor de impact pentru dezvoltarea urbană sustenabilă în orașele din Europa.”

Așa-i că nu ați înțeles nimic? Nu-i nimic! Nu era nimic de înțeles. Se vor discuta vorbe, în cadrul unui mega eveniment cu întrebări „servite”, care va gonfla orgoliile unor personaje ajunse în funcții publice importante, din care ne digitalizează de nu ne vedem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *