Clujenii se plâng de experiența Untold. Recuperatul banilor de pe brățări, misiune imposibilă? „Am rămas cu 150 de LEI pe brățară și nu îi pot recupera!”

Ziar de Cluj a tratat în fiecare an subiectul banilor „confiscați” de Untold de pe brățările participanților la bâlci. 

CITEȘTE ȘI: Încă nu am lămurit problema banilor "confiscați" de Untold la prima ediție de pe brățările participanților – circa 350 de mii de euro! Ce să mai vorbim despre cei "rechiziționați" în 2016? Suntem curioși cât "confiscă" anul acesta
CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV 350 000 de euro au fost "confiscati" anul trecut de pe bratarile si cardurile participantilor la UNTOLD. Unde-s banii, domnule Emil Boc? S-au dus spre Federatia SHARE sau spre Bogdan Buta? Dar banii de anul asta cine ii ia, domnule Gadola Jr.?
CITEȘTE ȘI: Departamentul mass-media al Untold a trimis către Ziar de Cluj un punct de vedere plin de scuze penibile și chiar minciuni cu privire la subiectul confiscării banii festivalierilor

Pe scurt, pentru cei care nu au fost atenți, cei de la Untold au făcut o tradiție din a strânge mărunțișul rămas de la participanții de la festival. Mai exact de pe brățările acestora (vorbim undeva la 300-500 mii de euro). Manevra e simplă, multe condiții extrem de complicate de a recupera banii rămași, la care se adaugă comoditatea oamenilor, care renunță benevol la sume derizorii sub 10 RON. Pentru că, să fim serioși, ce om serios are vreme să stea la coadă la bancă pentru a-și recupera 5 lei? Ca să nu mai vorbim de cei care pierd sume de peste 100 lei.

În august 2019, cei de la Untold au venit cu o nouă găselniță. Oamenii care au rămas cu bani pe brățară au două variante. Fie își cer banii înapoi, fie îi DONEAZĂ Spitalul de Copii din Cluj-Napoca. Spital unde cei de la Untold vor să cumpere aparate de aer condiționat (câteva). Pe banii oamenilor care au participat la Untold. 

Cel mai drăguț e că cei care au sub 10 RON pe brățară trebuie să meargă la BANCĂ pentru a-i recupera (deci 99% vor zice pas). Iar cei care au peste 10 LEI îi pot recupera ONLINE, însă vor pierde 5 LEI taxă de procesare. Mai mult, un cititor ne-a semnalat un caz extrem de grav de șicanare, prin care cei de la Untold îl determină pe bărbat să facă plângere la Protecția Consumatorului pentru a-și recupera suma rămasă pe brățară. Vorbim de 150 de RON!

Concret, bărbatul a fost la Untold, a rămas cu 150 de RON pe brățară, după care a început distracția. „Am plătit biletul, am consumat, am rămas cu 150 de RON pe brățară. M-am dus la un reprezentant Untold acolo lângă Cluj Arena și mi-a spus că până a doua zi la ora 12:00 să mă întorc să primesc banii. M-am întors pe la ora 10:00, nu era nimeni. M-am dus la Banca Transilvania, cei de acolo mi-au spus că returnarea banilor se poate face doar din interiorul festivalului. Nu voi lăsa așa lucrurile, voi face plângere la Protecția Consumatorului”, a declarat pentru Ziar de Cluj cel care regretă experiența de la Untold. Conform regulamentului de pe site, banii se puteau recupera doar până la ora 20:00 pe 5 august. Termenii și condițiile sunt extrem de complicate, astfel că mulți preferă să renunțe la bani. 

Cei de la Untold au sumarizat, la cererea Ziar de Cluj, „regulamentul”:

“Banii de pe instrumentele de plată pot fi recuperați pe toată perioada festivalului, de la oricare dintre Punctele de încărcare din perimetrul festivalului, numerar, până cel târziu, luni, 5 august, ora 20.00. Cei care au realizat Top Up Online, au posibilitatea să solicite refund online, dar doar în cuantumul sumei încărcate prin Top Up Online. Pentru refund online, festivalierii vor trebui să completeze formularul de refund, disponibil pe website-ul untold.com sau direct din aplicația mobile din contul de festival creat inițial până la data de 9 august 2019. UNTOLD le oferă șansa participanților să devină eroi pentru copii internați în clinicile Spitalului de Copii. Fanii festivalului UNTOLD au posibilitatea în acest an, ca la finalul celor patru zile, să-și doneze banii rămași pe brățară. Suma strânsă va fi folosită pentru alte lucrări de modernizare la Spitalul Clinic de Copii din Cluj-Napoca. Participanții au opțiunea să facă acest lucru, dacă doresc, la credit point-urile semnalizate, aflate în perimetrul festivalului”. 

Așadar, ori se anunță o investiție de 500.000 de euro în Spitalul de Copii din Cluj-Napoca (ha ha ha), ori băieții deștepți de la Untold mai bagă la buzunar niște verzișori. Felicitări!

Adauga comentariu