Clujenii s-au mobilizat si au salvat de la evacuare familia cu patru copilasi de pe strada Caragiale

Povestea trista a Marianei David si a micutilor sai a emotionat Clujul. O echipa de la EBS le-a donat banii de teambuilding, Marty i-a scos in oras si le-a daruit 500 de lei, o clasa de la Colegiul Cosbuc a strans bani de la parinti, o femeie le-a dus 400 de lei fara sa isi spuna identitatea, un cuplu de tineri le-a dus cadouri si un om de afaceri a completat suma care lipsea pentru achitarea datoriei pentru care familia sarmana era sa isi piarda locuinta.  Administratorul unui magazin i-a promis femeii si un loc de munca, insa aceasta promisiune nu s-a materializat.

Dupa cum Ziar de Cluj a relatat in luna decembrie a anului trecut femeia isi creste singura cei patru copilasi intr-un apartament inchiriat, situat pe strada I. L. Caragiale. 

Singura lor dorinta era sa reuseasca sa isi pastreze un acoperis sigur deasupra capului. Micutii nu au avut o copilarie imbelsugata, nu stiu ce inseamna o familie care sa ii rasfete, un film la cinematograf, hainute noi sau iesiri in afara Clujului. Laurentiu, Alin, Larisa si Madalin David sunt cuminti, imbracati ingrijit si se ajuta unul pe celalalt, dar nu ii cereau Mosului jucarii scumpe sau ghetute de firma, ci  doar o locuinta cu un proprietar intelegator si un loc de munca pentru mama lor, ca sa isi poata plati chiria si facturile si, una peste alta, sa poata avea o viata decenta.

Femeia are 39 de ani si o viata plina de sacrificii. Mai are si o lista lunga de meserii pe care le-a deprins de-a lungul timpului. 

“Stiu croitorie, am fost casier-gestionar, casierie si am facut un curs de asistent relatii cu publicul si comunicare. Am tot cautat de lucru, dar nu am primit, cand aud ca am patru copii, angajatorii dau inapoi. Am cautat mult chiar si la blocuri, sa fac curatenie pe scara, dar nu am fost aleasa. Mai fac croitorie acasa, mi-ar placea sa gasesc ceva de lucru de acasa, ca sa pot sa stau si cu copiii”, a precizat ea. 

Pentru ca traiesc cu totii din alocatii si o indemnizatie sociala de cateva sute de lei, au acumulat datorii de 1.800 de lei la cheltuielile de bloc, iar proprietara apartamentului i-a somat sa isi gaseasca alta locuinta de la inceputul acestui an. 

In urma publicarii articolului, clujeni din toate categoriile sociale s-au mobilizat ca sa le dea o mana de ajutor. O echipa de la EBS Romania a decis sa le doneze aproximativ 400 de euro, astfel ca au reusit ca cumpere lucruri la care nici nu visau, intre care un mixer de bucatarie, alimente, un bradut ecologic pentru Craciun la primele hainute si cizmulite noi din viata lor. Cei de la Marty le-au oferit apoi prima lor pizza in oras, plus 500 de lei. 

“A fost foarte frumos, ca intr-o poveste. A doua zi a sunat la noi la usa o doamna care ne-a dat 400 de lei si a plecat, a spus ca nu vrea sa i se cunoasca identitatea. Au mai venit apoi doi tineri care ne-au spus ca au citit articolul din Ziar de Cluj si au hotarat sa ne ajute. Ne-au dat niste pachetele cu alimente si dulciuri, plus niste pachetele de pus sub brad in seara de Craciun, pentru fiecare. A mai fost si o doamna mai in varsta care ne-a vizitat impreuna cu fiica ei si ne-a lasat alimente si 200 de lei”, a povestit Mariana David. 

Un ajutor decisiv a venit din partea lui Kovacs Zoltan, administrator al firmei General Proinvest care a platit aproximativ 1.000 de lei, cat mai lipseau pentru achitarea datoriilor familiei. 

“Datorita acestor oameni am putut sa ne pastram locuinta si am platit si din chiria pe luna ianuarie si le suntem foarte recunoscatori, nu ne-am fi asteptat niciodata la asa ceva. M-a sunat si un domn care spunea ca ar avea o slujba de vanzatoare pentru mine, mi-a cerut datele si m-a intrebat ce program mi-ar conveni. Din pacate, nu a mai sunat, asa ca imi caut in continuare de lucru, fie la domiciliu, fie de vanzatoare, sau curatenie, ce se gaseste, ca sa putem avea un venit sigur”, a declarat Mariana David.

"Am avut o masa mai bogata ca de obicei, bradut si cadouri multe, ca niciodata. Copiii au fost la colindat si din banii stransi mi-au luat cadou de ziua mea, care e chiar de 1 ianuarie, mi-au facut un tort", a marturisit clujeanca.

Cei care vor sa o ajute pe Mariana David sa le asigure o viata mai buna copiilor ei o pot contacta la numarul de telefon 0753.514.074 sau le pot duce diverse lucruri la adresa de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 5-7, etaj 2, apartament 51.

Adauga comentariu