Clujenii profită de epidemia de coronavirus: MĂȘTILE se vând de 30 de ori mai scump

Unul dintre cele mai mari site-uri de anunțuri, olx.ro, anunță interzicerea vanzarii pe platforma a mastilor medicinale, gelurilor antibacteriene, alcoolului sanitar si manusilor chirurgicale. Decizia a fost luată pentru a descuraja specula, aceste produse atât de căutate pe fondul epidemiei de coronavirus, ajungând să fie vândute la prețuri exorbitante.

”Amploarea fara precedent a cererii pentru produsele de preventie a noului virus ne-a determinat sa luam aceasta decizie, incurajand astfel, in mod direct, vanzarea acestor produse doar in locurile specifice, intr-un mod responsabil. Suntem hotarati sa continuam dezactivarea intr-un timp foarte scurt a anunturilor de acest tip si sa interzicem aparitia si difuzarea anunturilor noi. Pana in acest moment, peste 1000 de anunturi au fost deja dezactivate”, este anunțul celor de la olx.ro

Rămași fără cea mai importată platformă de vânzare, românii au fost nevoiți să își caute altă ”piață de desfacere”. Astfel, aceștia s-au îndreptat spre o altă platformă de anunțuri publi24.ro, dar și spre Marketplace, platforma de anunțuri de la Facebook.

Clujenii vând la suprapreț măști și gel antibacterian

După ce anunțurile de pe olx.ro au fost dezactivate, clujenii s-au îndreptate spre Publi24.ro. Aici am găsit la vînzare măști de protecție cu filtru la 25 de lei bucata și măsti de protecție din bumbac la 20 de lei bucata și măști chirurgicale, 50 de de bucăți la 249 de lei.

De asemenea, un alt clujean vinde gel antibacterian cu prețuri cuprinse între 13 lei pentru 50 ml și 175 de lei pentru 1 L.

O altă platformă pe care clujenii o folosesc pentru a-și vinde produsele este Marketplace. Aici o mască de protecție se vinde cu 10 lei bucata.

Dacă înainte de criza provocată de COVID-19, o mască chirurgicală simplă costa 30 de bani, acum același produs costă între 6 și 9 lei bucata, adică de 20 sau chiar 30 de ori mai mult.

Organizația ”Corupția Ucide” a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, mesaj intitulat „Oportunitate fără umanitate”:

„În plină pandemie provocată de virusul COVID-19, în timp ce oamenii simpli, autoritățile și medicii fac eforturi considerabile pentru a salva vieți, iar întreg globul se solidarizează pentru a depăși criza prin care trecem, bișnițarii își fac de cap pe OLX România. Dezinfectanții, măștile și alcoolul medicinal dispar de pe rafturile magazinelor și din farmacii, dar se vând la prețuri exorbitante on-line, iar OLX, prin neasumarea unei măsuri, încurajează astfel de oportunități care dau dovadă de o lipsă crasă de solidaritate socială”, se arată în postarea organizației.

Imediat după acest anunț, OLX a anunțat că a dezactivat 1000 de astfel de anunțuri și interzice vânzare acestor produse pe platforma sa.

În timp ce alții fac speculă cu măști și mănuși, la Spitalul Județean Cluj, medicii acuză că primesc o singură mască la 7 zile și își spală mănușile. 

Citește și:

La Spitalul Județean Cluj, medicii primesc O SINGURĂ mască la 7 zile și își spală mănușile. Managerul unității sanitare: Într-o săptămână am distribuit 34% din cantitatea de măști folosită într-un an

 

Adauga comentariu