Din oras

Clujenii nu pot circula cu mașinile înmatriculate din cauză că TALONUL nu este livrat!

Mai mulți clujeni ne-au semnalat problemele uriașe de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Cluj. Toți spun că au primit numerele de înmatriculare, împreună cu o dovadă de circulație pentru câteva zile, urmând ca talonul să fie livrat la domiciliul acestora. Însă, talonul nu mai vine. Instituția Prefectului știe asta dar pare să nu facă nimic. 

Spre exemplu, un bărbat din Cluj-Napoca și-a primit numerele noi în urmă cu două săptămâni. Pe 30 decembrie i-a expirat dovada emisă de cei de la Serviciul de Înmatriculări Cluj, iar în tot acest timp a rugat pe cineva să fie acasă că trebuie să îi vină talonul, care se primește prin semnătură. Cu toate că printarea și livrarea talonului era o chestiune de două-trei zile, bărbatul s-a trezit că de mâine nu își mai poate folosi mașina cu care merge la muncă. 

„Ai efectiv două variante. Ori se îndură polițistul, în caz că te oprește, și nu îți face nimic pentru că la mine se vede că mașina e nouă, numerele sunt ok, am ITP valabil și verifică mașina în baza de date. Ori mai bine stau acasă pentru  că mă poate amenda pentru că circul fără talon și primesc și puncte!”,  explica persoana în cauză. 

Dacă circuli fără acte la tine, amenzile pot ajunge la 3-400 de lei și undeva la 4-6 puncte aplicate de polițiști. 

Dincolo de aceasta, cozile infernale de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Cluj, de la noul sediu, par să arate că mutarea instituției nu a soluționat problema blocajelor, ci a cauzat altele. 

Subprefectul Irina Munteanu pare să încerce să rezolve blocajul de la Serviciul de Permise și Înmatriculări, însă s-a blocat la rândul ei la identificarea problemei. Ba firma de curierat e de vină, ba sistemul. 

Dar și pentru eliberarea plăcuțelor există probleme. În primele două săptămâni de la inaugurarea noului sediu din Someșeni, oamenii stăteau câte trei ore în frig pentru că toată lumea era programată la aceeași oră. 

O femeie din Florești și băiețelul ei de 5 ani au stat timp de mai multe ore în frig, pentru a își ridica plăcuțele de înmatriculare, la o coadă care nu ar fi trebuit să existe în plină pandemie. Nici vorbă, așadar, în cazul noului sediu, de mai puțină aglomerație, de condiții mai bune, de economie de timp pentru cetățeni, fiind vorba doar despre bătaie de joc la adresa clujenilor!

Disperată că nimeni nu ia măsuri pentru rezolvarea situației nepermise într-un oraș în care incidența cazurilor de coronavirus (9.04 la mie) ar fi trebuit să ducă la carantină, nu la cozi infernale, femeia a sunat la Ziar de Cluj:

„Sunt la Înmatriculări, de 2 ore și jumătate, la noul sediu, stau aici cu un băiețel de 5 ani, la rând, nimeni nu ia nicio măsură! Vine un domn cu nu știu câte dosare, stă acolo să își scoată 10 numere, 30 de minute, ar trebui să fie un ghișeu special pentru așa ceva. Nu să stau eu cu un băiețel și cu un rând aici de 30 de metri în fața mea! Nu mi se pare corect! De 2 ore și jumătate stau aici! Mi-am pierdut răbdarea!

Am avut o programare luni, am venit astăzi doar să ridic niște numere. Nu mi-a spus nimeni de nicio programare pentru ridicare, numai să vin între ora cutare și cutare.

Sunt foarte mulți oameni, este cineva înăuntru, un singur ghișeu merge pentru nu știu câți oameni! Se pare că voi mai sta aici! Oamenii stau afară, este un rând până la strada principală! Sunt și nu sunt distanțați! La 500 de cazuri la Cluj! Poate faceți un articol, să se ia niște măsuri!

Era pe program între 10 și 14, acuma s-a modificat până la 16. Și am venit la 12, să apuc să le scot, am venit tocmai din Florești și am un băiețel de 5 ani și stau aici de 2 ore și jumătate la un singur ghișeu! Vine unul care are făcute procuri ca să scoată 10 numere. Acela trebuie să aibă ghișeu special, nu să mă țină pe mine aici în rând. Am stat și am avut nevoie de toaletă, l-am rugat pe domnul jandarm să mă lase să intru la toaletă. Și m-au lăsat câteva persoane în față, să intru înăuntru, ca să nu stau cu băiețelul afară, că am stat afară o oră și jumătate. Sunt pe culoar, încă nu am intrat în sala unde este ghișeul.

Să vină domnul prefect și acuma să vadă, și domnul primar! Să vadă ce se întâmplă, totuși!

Era doar un ghișeu deschis pentru aproximativ 60 de persoane. Trebuia domnul Boc să stea și el cu noi în coadă!”, a explicat femeia. 

Și ca să fie sistemul defect complet, imaginați-vă că pentru clujenii care vor să dobândească permisul de conducere, următoarea programare la EXAMENUL TEORETIC se poate face prin 18 ianuarie. Adică o lună jumătate din perioada de valabilitate a dosarului de cursant se duce doar pe așteptarea pentru examenul teoretic. Alte două luni se duc între promovarea examenului teoretic și rândul la proba practică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *