Clujenii nu accepta cainii in autobuze, chiar daca necuvantatoarele au acest drept

De cateva luni, cainii au voie in mijloacele de transport in comun din Cluj-Napoca. Asta nu inseamna, insa, ca ei sunt si acceptati in autobuzele, troleibuzele si tramvaiele are traverseaza, zilnic, orasul. Multi dintre calatorii si soferii mijloacelor de transport in comun privesc cu neincredere atat noul regulament, cat si pe cei care aleg sa circule cu animale in autobuze. 

De aici pana la incidente in mijloacele de transport ale Clujului nu a fost decat un pas. Calatori cu caini au fost coborati din autobuze, troleibuze si tramvaie, altii nu au fost nici macar lasati sa intre, dar si mai multi dintre ei suporta, in fiecare zi, privirile taioase si cuvintele grele aruncate de calatorii care ar prefera sa nu imparta transportul in comun cu necuvantatoare. 

Cu toate acestea, reprezentantii Companiei de Transport Public (CTP) spun ca, de cand a intrat in vigoare noul regulament, a fost facuta o singura sesizare referitoare la transportul animalelor. 

„Am primit o singura sesizare, referitoaare la un conducator auto care a refuzat sa lase o domnisoara cu un caine sa urce intr-un mijloc de transport in comun. Din cate am inteles, era vorba de o rasa speciala, cane corso. Cainele era, insa, mic, avea doua, trei luni. A fost un caz izolat. Conducatorul auto are dreptul sa interzica accesul in mijloacele de transport in comun, in anumite conditii, dar trebuie sa justifice motivul. In acest caz a fost deschisa o cercetare disciplinara. Speram sa nu se mai intample astfel de neintelegeri”, spune Alin Oaida, reprezentant CTP.

Acesta sustine ca nu au fost inregistrate alte sesizari nici din partea calatorilor, nici din partea soferilor sau controlorilor de bilete. 

Comentarii

GAbriela

12.01.2016 14:04

Si daca face caca, atunci cine raspunde? Ca oricum, tapiteriile alea nu sunt veci spalate, darmite dupa un caine care poate se pune cu labele murdare pe tapiterie. Cat oamenii nu s-au obisnuit, ca acolo unde ei zic ca e civilizatie, sa aiba nici macar o maturica si punga pentru rahat,.... la ce ne putem astepta?

Sasha

06.11.2016 10:50

ii ceva normal sa ai la tine o pungulita macar ca sa aduni ce face cainele. si de murdarit tapiteri nu cred ca are cum ori il ti in brate ori la picioare. mai murdari sunt oameni decat cainii ! foarte multi dintre ei miros. inteleg ca vi de la lucru, dar ia-ti ma omule haine de schimb nu intra imputit in autobuz !

z

12.01.2016 14:50

Călătoresc zilnic cu autobuzul, cel puțin 2 linii diferite. Foarte rar văd căine pe autobuz, doar încă niciodată nu am văzut pe nimeni care să comenteze. Azi chiar am văzut un control care a verificat biletul animalului, și totul a decurs normal.

George

12.01.2016 16:03

Cum ati ajuns la concluzia ca locuitorii clujului nu accepta cainii pe mijloacele de transport in comun, avand in vedere ca singura reclamatie a fost o greseala a soferului? Credeti ca este decent acest articol? Sau este o instigare la a nu accepta cainii pe mijloacele de transport in comun? Unde sunt cele trei surse? S-a facut un studiu?

Suntem constienti ca sunt persoane care nu sustin transportul cainilor cu minloace de trannsport in comun. Si e normal sa fie asa. Chiar la studiile dinaintea implementarii HCL-ului s-a vazut ca este un procent mic.... dar cum ati tras concluzia de mai sus?

Recomand sa stergeti articolul si sa trimiteti jurnalistul care l-a scris pe sectia CULTURA - eventual SF , pentru ca reuseste sa isi imagineze destule caractere cat sa considerati ca-i puteti publica materialele.

Sunt satul de *ziaristi* de weekend care din lipsa de articole scriu pe buda SF-uri.

Rusine drajilor, rusine!

Vasile

12.01.2016 16:25

Povesti, povesti, basme, născociri. "S-a intamplat", " s-a facut"... Unde? Cine? Ce surse ai? Sau pregatiti terenul pt "Vine alexa si rezolva"? Ceea ce nu exista?

radu

14.01.2016 18:43

Nu cred ca, procentul celor care sunt impotriva calatoriei alaturi de caini pe mijloacele de transport, este unul mic! Dimpotriva! S-a facut un sondaj, un referendul local,ceva?! Sau aceasta decizie pur si simplu idioata, a fost luata de catre Consiliul Local la presiunea ONG-urilor canine si a catorva "iubitori" de caini, trecandu-se peste grosul opiniei publice.Da! Nu vreau sa calatoresc in autobuz, alaturi de un caine si de nci un alt animal!Si de ce numai cainele are acest drept? E cumva un animal sfant la romani ,precum vaca la indieni?!Daca ar veni un cetatean cu un porc sau cu o oaie, motivand ca e animal ce-i tine companie, ar fi lasat sa urce in autobuz?Eu nu vreau sa respir aerul care il emana un caine, nu e ici igenic si salubru. E un pericol pentru sanatate!

Adauga comentariu