Clujenii mai au de aşteptat pentru cele 50 de autobuze. CTP a fost obligată de instanţă să reia licitaţia

Clujenii nu vor avea prea curând cele 50 de auobuze noi promise în primăvară de adinistraţia locală, când Compania de Transport Public (CTP) a demarat organizarea unei licitaţii pentru cumpărarea  a 50 de autobuze scurte, de 12 metri ce urmau să înnoiască parcul auto. Banii necesari achiziţionării proveneau dintr-un credit de 20 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank. Organizarea licitaţiei şi totodată rezultatul acesteia (câştigător fiind declarat firma Mercedes)  a fost contestat în instanţă, iar judecătorii Curţii de Apel Cluj au decis reluarea procedurii de achiziţie. 
 
Municipalitatea clujeană anunţa triumfător că firma Mercedes a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei organizată de Compania de Transport Public privind achiziţionarea a 50 de autobuze. Ulterior, procedura de desfăşurare a licitaţiei a fost contestată. Karsan Otomotiv din Turcia, respectiv Solaris din Polonia, au contestat rezultatul licitaţiei, primind câştig de cauză la CNCD. Cele două firme contestatare au invocat faptul că licitaţia a fost prea scurtă. Agenţii economici interesaţi au avut timp doar 24 de ore  pentru a depune ofertele după ce, în caietul de sarcini, au fost aduse modificări privind performanţele motorizărilor solicitate de CTP. Compania de Transport a susţinut că modificările din caietul de sarcini erau o simplă formalitate, iar cele două firme contestatare au avut, din punct de vedere tehnic,  oferte inferioare. Magistraţii Curţii de Apel au respins definitiv în şedinţa de luni plângerile formulate de CTP şi Mercedes-B. Romania SRL împotriva Deciziei CNSC 1527/C11/1785/1856/21.06.2017 şi obligă CTP să reia procedura de achiziţie a celor 50 de autobuze. 

 
Soluţia pe scurt a Curţii de Apel Cluj
“Respingere recurs: Solutia pe scurt: Respinge plângerile formulate de petentele C.T.P. Cluj-Napoca SA şi M.-B.România SRL împotriva Deciziei CNSC 1527/C11/1785/1856/21.06.2017. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 21.08.2017.Admite contestațiile formulate de KARSAN OTOMOTIV SANAYII VE TICARET AŞ și SOLARIS BUS & COACH SA în contradictoriu cu COMPANIA DE TRANSPORT PUBLIC CLUJ-NAPOCA SA. Anulează procedura de achiziție sectorială. Admite cererea de intervenție accesorie în sprijinul KARSAN OTOMOTIV SANAYII VE TICARET AŞ depusă de SOLARIS BUS & COACH SA. Respinge cererea de intervenție accesorie în sprijinul autorității contractante depusă de MERCEDES-BENZ ROMANIA SRL în ceea ce privește contestațiile depuse de KARSAN OTOMOTIV SANAYII VE TICARET AŞ și SOLARIS BUS & COACH SA. Prezenta decizie este obligatorie pentru părți” se arată în minuta şedinţei.
Valoarea estimată de CTP pentru cele 50 de autobuze a fost de 11 milioane de euro. Acestea urmau a fi livrate la începutul anului viitor. Se pare că cetăţenii din Cluj-Napoca vor mai avea de aşteptat cel puţin până la sfârşitul anului viitor pentru a circula cu cele 50 de autobuze noi promise. Asta dacă nu vom avea parte de alte contestaţii şi procese prin instanţă. 

Adauga comentariu