Clujenii îsi pot testat astăzi GRATUIT glicemia, la Iulius Mall, de ziua mondială a diabetului

Membrii cluburilor Lions din Cluj-Napoca au organizat astăzi, 14 noiembrie, pentru al nouălea an consecutiv, o acțiune de testare gratuită a glicemiei. Acțiunea desfășurată la Iulius Mall, cu ocazia zilei mondiale a diabetului, a fost realizată în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Acțiunea va dura până la ora 21:00, în holul principal al Iulius Mall. Oamenii vor beneficia de consultanță din partea medicilor prezenți la eveniment, membri ai cluburilor Lions din Cluj. 

Diabetul rămâne una dintre cele mai răspândite boli la nivel mondial, astfel că testarea perioadică a glicemiei e foarte importantă. La ediția precedentă, peste 1000 de persoane au fost testate și s-a constatat că un procent de 14,5 % dintre ei aveau valori ce depășeau valorile normale ale glicemiei. Două treimi dintre aceștia nu știau că sunt suspecți de diabet. Alarmant e faptul că dintre cei cu vârste cuprinse între 6 și 22 de ani, 13% au fost depistați cu valori crescute ale glicemiei. Dintre aceștia, mai puțin de o treime știau că aveau o problemă în ceea ce privește valorile glicemiei.

Clujenii sunt așteptați până la ora 21:00 la Iulius Mall. 

 

Adauga comentariu