In vizor

Clujenii înscriși pe platforma de vaccinare la centre închise vor ajunge să fie imunizați, probabil, de abia după Paștele Cailor

La Cluj, oamenii se înscriu pe platforma de vaccinare la centre închise, apoi umblă de la un centru la altul în căutarea unuia funcțional. Prefectul Tasnádi Szilárd a declarat, pentru Ziar de Cluj, în 29 martie, că toate centrele se vor deschide de la 1 aprilie.

Cum 1 aprilie este ziua păcălelilor, și deschiderea centrelor a fost o păcăleală. Astăzi, 2 aprilie, am mers la centrul de vaccinare de la Scoala Horea, deschis închis de vreo două luni de zile, iar centrul era și azi nefuncțional.

Mii de clujeni s-au înscris la centre de vaccinare ce nu există decât pe hârtie. Există, la fața locului, la intrarea în școli, hârtii pe care scrie mare, negru pe alb și pe albastru: „CENTRUL DE VACCINARE”, în curțile instituțiilor de învățământ sunt lipite alte hârtii, pe care scrie la fel de negru pe alb: „SPRE CENTRUL DE VACCINARE”, însă centrele nu funcționează. Deci, practic, nu există în lumea reală. În cea virtuală, ele apar însă, pe platforma națională de programare.

Ziar de Cluj a descoperit trei centre de vaccinare care au fost amenajate în urmă cu o lună-două, care nu au funcționat niciodată, care au fost sigilate, dar care au fost trecute pe platforma de vaccinare: centrul de la Școala Horea, din zona semicentrală a Clujului, cel de la Școala Traian Dârjan din Someșeni și centrul de la Școala Alexandru Vaida-Voevod din cartierul Între Lacuri.

În 29 martie, acum 4 zile, la centrul de vaccinare de la Școala Traian Dârjan din Cluj-Napoca erau înscrise pe lista de așteptare 1986 persoane. La Școala Horea, 2 308 persoane. La Alexandru Vaida-Voevod, 2 137. Numai la trei centre de acest fel, un total de 6 431 de clujeni așteaptau să se vaccineze.

Cum oamenii nu știu care centre disponibile pentru programare pe platforma națională sunt deschise și care nu, ei continuă să se înscrie pe listele de așteptare.

Astăzi, La Școala Traian Dârjan sunt înscrise 2090 persoane, la Școala Horea – 2424, iar la Alexandru Vaida-Voevod – 2226. Numai la aceste trei centre, 6 740 de persoane își așteaptă aiurea-n tramvai rândul, fiindcă centrele sunt încă închise, așa cum au fost de la „deschidere”.

Citiți și articolul de mai jos, pentru a afla cum se plimbă clujenii disperați de la un centru închis la altul, în căutarea unuia funcțional:

La Cluj, oamenii se înscriu pe platforma de vaccinare la centre închise, apoi umblă de la un centru la altul în căutarea unuia funcțional. Prefectul Tasnádi Szilárd: „Toate centrele se vor deschide de la 1 aprilie”

Ziar de Cluj l-a întrebat astăzi din nou pe Tasnádi Szilárd, prefectul județului Cluj, ce se întâmplă cu centrele de vaccinare închise, dar la care oamenii se pot înscrie pe lista de așteptare pe platformă, dat fiind faptul că ultima dată când am vorbit, prefectul ne-a spus că se vor deschide toate centrele din 1 aprilie; însă, am fost astăzi la Școala Horea și centrul de vaccinare e tot închis. L-am întrebat pe prefect câte astfel de centre există la nivelul județului Cluj (nefuncționale, dar disponibile pentru înscriere pe platformă) și când/dacă se vor deschide.

„Inițial așa era planul să se deschidă centrele din 1 aprilie, după cum se spunea în momentul în care au apărut discuțiile legate de noile centre, la mijlocul lunii martie.

Însă, după cum s-a anunțat deja în data de 30 martie, în data de 6 aprilie se vor deschide 12 fluxuri noi de Moderna și, mai apoi, în data de 13 aprilie, 144 de noi fluxuri Pfizer, toate acestea, la nivel de țară, însă nu știm în ce măsură și câte se vor deschide în județ, deschiderea acestora fiind operată în mod treptat.

Oamenii care s-au înscris pe listele de așteptare, vor fi notificați în momentul în care se pot programa efectiv pentru centrul ales. DSP Cluj are o evidență clară cu toate centrele funcționale în momentul de față”, ne-a transmis prefectul.

Așadar, oamenii care s-au înscris pe listele de așteptare la centrele nefuncționale din Cluj mai au încă de așteptat, nu până să le vină rândul, ci până să se deschidă centrele. După ce data de 1 aprilie s-a dovedit o simplă păcăleală, probabil că următoarea dată la care oamenii pot spera să le vină rândul la vaccinare în centrele închise va coincide cu Paștele Cailor. Cum fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, cei care nu vor prinde loc de Paștele Cailor, ar putea ajunge la vaccinare în Joia Iepelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *