Clujenii indisciplinaţi au "contribuit" la bugetul de criză cu amenzi în valoare de 344 de mii de lei. Peste 400 de AMENZI în ultimele 24 de ORE!

Autoritățile din județul Cluj au dat amenzi în valoare de 344 de mii de lei în ultimele 24 de ore. Potrivit surselor, majoritatea dintre acestea au fost aplicate clujenilor care nu aveau asupra lor declarația pe propria răspundere sau cea semnată de angajator, prin care să justifice deplasarea lor în județ. Astfel că, peste 400 de clujeni au fost ”arși” la buzunar pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr. 3. 

"În ultimele 24 de ore au fost constatate 425 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de peste 344.000 de lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform Ordonanței Militare nr. 3", arată autoritățile.

Cuantumul menționat mai sus se poate înjumătății astfel: amenda este de 1.000 de lei, dar se aplică jumătate din minimul prevăzut, dacă aceasta este achitată în termen de 15 zile. 

La nivelul județului Cluj, peste 600 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

„Au fost efectuate acțiuni în trafic, controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 300 de persoane din județul Cluj, iar 92 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate”, mai arată Instituția Prefectului într-o comunicare oficială. 

 

Adauga comentariu