Clujenii îl iubesc pe Boc, dar nu știu ce ar vrea primarul să facă pentru oraș

Reporterii Cluj 100% au făcut un mic experiment. Au ieșit în stradă și i-au întrebat pe oameni ce și-ar dori de la primarul Emil Boc. Suprinzător sau nu, mulți nu știu ce ar vrea să facă primarul pentru ei. Deși l-au votat și mulți spun că le place foarte mult de Emil Boc, atunci când trebuie să își argumenteze opinia ridică din umeri. Fac la fel și când trebuie să spună ce și-ar mai dori pentru propriul oraș. Clujenii uită că viața lor de zi cu zi depinde și de gradul de dezvoltare al orașului? Dacă nu știu ce vor de la primarul lor atunci de ce l-au votat? Dacă nu îi interesează propriul oraș atunci de ce văd aspectele negative ale administrației publice locale doar când răul este înfăptuit? 

O parte din clujeni îl laudă pe Boc, le place ce a făcut pentru oraș. Dar nu aduc și argumente pentru propriile afirmații. 

„Emil Boc ar trebui să continue tot așa cum a început. Merge foarte bine orașul și îl felicit pe domnul Boc”, a spus un taximetrist. 

taximetrist

„Toate sunt cam în regulă. Nu am nimic deosebit ce aș vrea să facă. Sunt mulțumit”, spune un clujean.

barbat

În schimb, există clujeni care, cu toate că apreciază eforturile pe care le-a depus Boc în comparație cu predecesorii săi, sunt conștienți că există numeroase probleme pe care administrația trebuie să le rezolve. Oamenii văd în general problemele din propriul cartier, nu gândesc global, la lucruri mari și importante care ar trebui făcute pentru oraș. Nimic de blamat în acest caz pentru că omul mereu este interesat de lucrurile din imediata vecinătate. 

„Ar fi mai multe de făcut. De exemplu, am făcut hârtie la Primărie să repare aleea pe care locuim, am făcut cerere să pună mai multe coșuri de gunoi în parc, fiindcă nu-s destule. Însă cu aleea este problemă, ne rupem picioarele și ne stricăm mașinile. A făcut foarte multe pentru oraș, dar mai sunt multe de făcut. Și într-un sat sunt multe de făcut, atunci ce să zici de un oraș atât de mare cum e Clujul?”, a explicat un bărbat. 

barbat nemultimit

După cum era de așteptat, alții și-ar dori ca Boc să mute UNTOLD în afara orașului. Și au și idei pentru  mutarea festivalului. 

„În primul rând ar trebui să asigure fluidizarea traficului, să termine cu borduriada. Că el adună toată Europa la Untold și blochează tot orașul. Sunt locuri în afara orașului, cum este la Sfântul Ioan, unde ar putea să fie organizat, nu e neapărat în centru”, a explicat un pensionar care își dusese nepoțelul în parc. 

pensionar

Aglomerația și lipsa locurilor de parcare sunt două chestiuni arzătoare pentru clujeni. Indiferent de cartierul în care locuiesc, oamenii se lovesc de probleme în trafic. 

„Primarul ar trebui să facă multe lucruri în orașul este acesta. Face, dar mai trebuie. În primul rând ar trebui să avem niște parcări imense la intrarea în oraș. Clujul este un oraș cu trafic imens de oameni. Vine lumea la școală, la medici, la afaceri. Trebuie parcări pentru mașinile care vin în Cluj la intrarea în oraș. Și de acolo să ia autobuzul sau taxi. Asta este esențial. Iar cei care doresc să intre în oraș și nu sunt clujeni să plătească o taxă. Pentru intrarea în zona centrală cu mașina ar trebui plătită o altă taxă. Așa se face în marile orașe ale lumii”, a spus un alt taximetrist. 

Desigur, printre clujeni, există persoane care au preocupările lor și nu își încarcă mintea cu ce face sau nu face primarul orașului. Preferă să privească dincolo de problemele materiale de zi cu zi și să aleagă să se ocupe de îngrijirea sufletului.

„Eu zic că ne canalizăm pe lucruri de jos, pământești și le pierdem pe alea de sus. Toată lumea se uită doar la alea de jos. Trebuie să înțelegem că viața omului este doar un abur. Azi suntem, mâine nu mai suntem. Nu toată ziua să ne căutăm poftele noastre. Nu mă interesează ce face primarul. Domnul să binecuvânteze orașul”, a spus un tânăr într-un tricou albastru. 

barbat credincios

Fie că sunt preocupați de parcări, aglomerație, lipsa spațiilor verzi, clujenii nu pot să nu observe că într-adevăr Clujul este un oraș care se dezvoltă, iar asta îi mulțumește, pe moment. 

Comentarii

geo

09.08.2017 13:12

Primarul sa se tina de cuvant, daca a promis atunci sa faca. Daca nu-i capabil, sa-si deie demisia.Sa darame cotetele dintre blocuri, oricum is folosite doar pentru depozitat muraturi, total ne-estetic, arata a ghetou.Sa se apuce de facut centura ocolitoare a clujului. Acuma ca avem atatia bani incasati de la UNTOLD, cred ca ne permitem. Poate ne raman bani si de un somes navigabil, metrou sau macar de un tunel sub centrul clujului.Sa mute UNTOLD la Rachitele, sa-i bombane muzica la ma-sa, toata noaptea si pana ziua urmatoare la ora 8:00. Cred ca si baba aia ar trebui sa suporte 'doar' patru zile pe an.

clujean

09.08.2017 18:16

...un singur lucru;sa-si dea demisia si sa plece unde si-o intarcat mutu iapa!

Claudia

09.08.2017 19:32

Clujul ar merita să aibă, dacă ar avea un primar, nu o marionetă: aqua parc, străzi asfaltate fără gropi și denivelări (Fabricii, podul "Hoherilor", de exemplu, străduțele care duc la Winners Club, unele din Bună Ziua, etc., etc), patinoar acoperit, ștranduri multe și civilizate, capace de canal care să nu fie etanșate cu bucăți de cauciuc (str. Zorilor, la 100 de metri de locuința edilului, str. Oașului, etc.), Băile Someșeni, cel putin aranjate ca Băile Turda, dacă nu ca Figa, sere mai mari pentru palmierii din Grădina Botanică, un acvariu cu pești exotici, la fel ca și cel din Jibou, centuri ocolitoare, străzi marcate dupa ce sunt reparate, nu la 2 luni după, muzee ca în Occident, spitale cu aer conditionat, mese gratuite în piețe pentru țaranii adevărați, facilități pentru producătorii locali, parcuri cu iarba verde, cu sistem de stropire a ierbii, cartiere numai de case sau numai de blocuri, străzi destul de largi în noile cartiere.

Adauga comentariu