Clujenii îi scriu degeaba lui Emil Boc despre problemele lor. Apoi ne scriu nouă, la Ziar de Cluj. Să popularizăm nesimţirea municipalităţii şi a politicianului Emil Boc care-şi ţine în sinecură toţi lipitorii de afişe în loc să-i pună la muncă

Cluj-Napoca este „sereleul” personal al lui Emil Boc şi al amicilor săi politici şi economici. Aceştia sunt serviţi cu promptitudine, restul, cetăţenii, sunt lăsaţi pe „hold” până se plictisesc, renunţă, sau apelează la alte mijloace de popularizare pentru a se plânge de problemele pe care le au şi de indolenţ, plus nesimţirea angajaţilor municipalităţii. Dar, cum e turcul, e şi pistolul..., sacul şi petecul se merită în primăria Cluj-Napoca. Nesimţirea şi nepăsarea lui Boc se copiază în atitudine şi la restul sinecuriştilor săi.

Dar, noi suntem obişnuiţi cu nepăsarea, indolenţa, insolenţa şi nesimţirea lui Emil Boc atunci când are interese contrare cu ale clujenilor, sau când se supără ca văcarul pe sat pe cei care-l critică – ştim cum reacţionează, cum ştim cum închide accesul funcţionarilor oneşti din primărie la site-ul Ziar de Cluj (de parcă ăia care vor să ne citească nu ajung acasă şi nu se dumiresc..., ce-am mai râs de ceauşismele acestea de şef de sală); e timpul să se lămurească şi clujenii. Cei care acum nu mai recunosc că l-au ţinut, degeaba, pe Funar 12 ani ca primar, iar acum îl ţin pe Boc în al patrulea mandat. Lenea mintală se plăteşte.

„Salut, Liviu!

Apelez la tine ca sa-ti cer ajutorul in rezolvarea unor probleme din zona strazii Tasnad, din cartierul Manastur.

Am semnalat aceste probleme in repetate randuri, catre Primarie, Politia Locala si Garda de Mediu, atat telefonic - in situatii de urgenta, cat si in scris, prin email-uri, cu dovezi. Autoritatile ne-au ignorat si nu s-au luat nici un fel de masuri, asa ca ne bazam pe tine.

Zona strazii Tasnad s-a degradat extraordinar de mult in ultimii ani, de cand aici aparut teapa Tower Park, chestiune ignorata de catre autoritati, chiar daca santierul abandonat pune in pericol siguranta locuitorilor din zona (asa cum ai prezentat si tu situatia, acum cativa ani). Intre timp, avem de-a face cu:

- oamenii strazii, care locuiesc in santier si in jurul lui, pe langa blocurile din zona si care chiar au provocat un incendiu, in aceasta iarna;

- adolescenti care se sinucid, pentru ca au acces liber pe santier (mai ales dupa ce consuma substante interzise prin spatele blocurilor din zona);

- autoturisme abandonate de ani de zile si care ocupa potentiale locuri de parcare;

- grupuri galagioase de pierde-vara, care ne deranjeaza aproape in fiecare noapte, consuma alcool intre blocuri si fac mizerie si pentru care Politia nici nu se mai deranjeaza sa se deplaseze la sesizari;

- o mizerie de nedescris pe langa blocurile de langa gardul santierului, unde firmele de curatenie nu ajung niciodata si care efectiv a ajuns o groapa de gunoi, care afecteaza locatarii si de care ne-am saturat sa o ingrijim noi, ca persoane fizice;

- alei cu aspect de ghetou, cu asfalt stricat, garaje paraginite, graffitti, ambalaje aruncate peste tot, lipsa iluminatului public in unele zone, diverse persoane dubioase, inclusiv adolescenti care chiulesc si se drogheaza pe dupa blocuri, betivi pe care i-am ridicat din gradina blocului si altii care urineaza pe la colturi sau se isi fac de lucru pe la tevile si contoarele de gaz.

Iti trimit fotografii facute in zona prin WeTansfer; nu am putut fotografia persoanele despre care iti povestesc, din motive de siguranta si pentru ca le respect drepturile, insa, daca Politia ar patrula prin zona, cu siguranta ar confirma ceea ce-ti scriu.

Speram ca preluarea santierului Tower Park de catre cei de la Studium Green sa ajute zona sa-si revina si sa rezolve unele dintre probleme. Intre timp, cred ca avem nevoie de ajutorul tau, pentru a stimula autoritatile sa rezolve problemele care tin de Politia Locala, Politia Rutiera, Mediu si Primarie.

Iata ce am scris in ultimul email pe care l-am trimis catre autoritati:

Sunt locatar al blocului Tasnad 23, din cartierul Manastur. Va scriu ca sa va cer ajutorul in privinta situatiei din zona Tasnad 21 - Tasnad 25, pe care se pare ca autoritatile publice au uitat-o, de foarte multi ani.

Mereu locatarii si responsabilii de curatenie ai blocurilor sunt nevoiti sa culeaga mizeria de pe strazile adiacente si sa "infiinteze" cosuri de gunoi improvizate, fiindca nimeni din partea autoritatilor nu face acest lucru. Practic noi adunam mereu gunoiul lasat de diverse grupuri pe spatiul public (ambalaje, sticle sparte, coji de seminte etc). Daca ati patrula in zona, daca ati face o actiune de salubrizare, daca ati amenda persoanele care fac mizerie si consuma alcool, daca santierul ar fi total inaccesibil si zona ar fi iluminata, nu ar mai exista atatea probleme.

Insa cei rau intentionati stiu ca aici pot face ce doresc, fiindca niciodata nu intervine nimeni, indiferent de cate reclamatii exista, e raiul tuturor grupurilor de asistati social, care-si pierd noptile band bere la pet sau tarie proasta, in jurul gurii de canal, e locul unde elevii de la Liceele Sportive din zona pot chiuli si se pot droga, fara stirea parintilor si fara sa ii deranjeze nimeni, e zona in care lumea isi permite sa nu arunce gunoiul acolo unde-i e locul, fiindca oricum e plin de mizerie, nu vede nimeni pe intuneric si nu exista cosuri de gunoi, chiar si sticle sparte, in zone in care ar trebui sa se joace copii. In schimb, locuri de parcare nu exista, fiindca nimeni nu ridica masinile abandonate si nimeni nu desfiinteaza garajele folosite pentru muraturi sau pentru caini inchisi in garaj. In plus, santierul abandonat al Tower Park este un adevarat focar de infectie si nu numai: anul trecut un adolescent s-a sinucis acolo, anul acesta a existat un incendiu pe santier, provocat de persoane fara adapost.

Noi, locatarii zonei Tasnad 17 - 25, avem probleme cu: 

- persoane in stare de ebrietate sau care au consumat droguri;

- cu persoane fara adapost, care locuiesc pe santier sau in jurul lui;

 - cu galagia facuta noaptea de diverse grupuri care consuma alcool pe spatiul public;

- lipsa parcarilor si garaje folosite drept depozit, in timp ce pe trotuare stau masini abandonate, nemiscate de mai mult de 3 ani (Galloper in spatele blocului Tasnad 23, scara 2, Dacia rosie in laterala blocului Tasnad 21).

- alei neasfaltate de peste 25 de ani si neiluminate, inclusiv aleea de pamant, de-a lungul gardului santierului;

De aceea, va rugam sa:

- patrulati inclusiv seara si noaptea in zona, pentru a alunga si a aplica amenzi grupurilor care cosuma alcool, fac galagie si mizerie intre blocurile Tasnad 23 scara 2 si Tasnad 25 scara 1.

- sa ajutati adolescentii care uneori in timpul zilei se simt rau, fiind drogati si stau pe scari in spatele blocului Tasnad 23, scara 2, fapt pentru care nu mai ajung la orele de curs.

- sa asfaltati si sa iluminati aleea de pamant care trece pe langa gardul santierului parasit, de-a lungul blocurilor Tasnad 21- Tasnad 23.

- sa montati cosuri de gunoi in zona Tasnad 23 scara 2 si Tasnad 25 scara 1.

- sa curatati santierul parasit al proiectului Tower Park, in zona de gard, fiindca aceasta groapa a devenit un imens tomberon public, care deranjeaza locatarii din zona.

- sa evacuatii peraoanele fara adapost, care traiesc in santier si in zona centralei electrice (dinpre Tasnad 25, scara 1 se merge in fata-dreapta, spre platforma).

- sa efectuati curatarea zonei (fotografiile sunt realizate in cea mai curata stare a zonei, in mod normal e mult mai multa mizerie imprastiata peste tot).

- sa ridicati masinile abandonate in aceasta zona, sa daramati garajele si sa creati locuri de parcare.

Va rugam sa va ocupati de aceasta zona, sa o renovati si sa veniti in "vizita" mai des. A decazut foarte mult din cauza a tot felul de oameni dubiosi care petrec timp nestingheriti pe aici si a mizeriei adunate peste tot, de cand exista santierul abandonat, precum si magazinul unde se vinde alcool oricand, catre cei mai dubiosi oameni - cel dintre Tasnad 25 si Tasnad 20, din sensul giratoriu. O zona candva considerata buna si frumoasa (Tasnas 17-25) s-a degradat ingrozitor de mult, din cauza ignorantei autoritatilor, asa ca va rugam sa va ocupati de ea cat mai repede.

Ne-am saturat sa adunam mereu gunoi de pe spatiul public, sa ridicam persoane in stare de ebrietate din gradina blocului, sa ducem acasa adolescenti drogati, sa facem reclamatii pentru urletele grupurilor care consuma alcool in fiecare noapte de vara, sa ne certam cu oameni in stare de ebrietate fiindca umbla la tevile contoarelor de gaz sau urineaza pe bloc etc. Va rugam doar sa va faceti treaba.

Multumim!”

Îţi mulţumim şi noi, băi, Municipalitate, dacă o să dai dovadă de obraz şi ai să intervii. Ce-ţi garantăm, băi, Municipalitate, este că vom supraveghea şi noi zona să vedem în cât timp se vor apuca de munca pentru care sunt plătiţi şi sinecuriştii lui Boc. Nu i-a angajat Boc chiar pe toţi paraziţii bugetului local în posturi călduţe, ci doar pe şefii acestora. Care au avut grijă să-şi umple schemele cu pupilii şi pupilele lor. Tot Boc este vinovat pentru nesimţirea şi lipsa de activitate concretă a fiecărui sinecurist din primăria Cluj-Napoca, indiferent dacă e angajat de el sau de vreo pilă de-a lui. Asta e aviz lingăilor care se fac că nu văd realitatea, ci doar o acceptă ca nişte slugi.

Şi ne cerem scuze pentru limbaj tuturor angajaţilor oneşti din primăria Cluj-Napoca, cei care îşi fac datoria faţă de cetăţenii care le plătesc salariile din taxe şi impozite (sunt mulţi, din păcate prea tăcuţi şi prea striviţi de limbricii limbricilor lui Boc).

Adauga comentariu