Clujenii, hărțuiți de Poliția Locală pentru că își lasă mașinile pe stradă, după ce Primăria le-a blocat accesul la garaje cu o stație de autobuz

Pe strada Maramureșului, o zonă de case din Clujul de 5 stele, Primăria a mutat o stație de autobuz fix în dreptul ieșirii din garajele de la subsolul unei case. Proprietarii de la nr. 23 s-au trezit cu stația de autobuz în poartă și cu trotuarul înălțat, în așa fel încât nu mai pot intra cu mașinile în cele două garaje. Și le parchează, în consecință, pe o străduță ce se ramifică de la strada principală, iar Poliția Locală vine de două ori pe săptămână să îi amendeze. În plus, oamenii au ajuns și măturători stradali, fiindcă în stația CTP din fața porții lor, călătorii își aruncă toate gunoaiele. Care le ajung și în curte, peste gard.

Stația de autobuz Senina, amplasată exact în zona de acces a mașinilor la garajele unei case particulare, periclitează siguranța circulației auto și pietonale, pune în pericol atât șoferii, cât și călătorii care așteaptă autobuzul în stație.

Rodica Moldovan, proprietara casei în fața căreia s-a mutat stația Senina, a explicat pentru Ziar de Cluj:

„Noi am cumpărat casa în 2012, în decembrie. Când noi ne-am mutat aici, stația era fix la limita dintre casele nr. 25 și 27. Când s-au schimbat proprietarii de la nr. 27, nu a trecut o lună de zile și ne-au pus stația în poartă! De vreo 3 ani. Proprietarii trăiesc în Belgia sau în Anglia.

M-a durut când mi-au pus stația în poartă pentru că eu am aici o bunică de 91 de ani la care mereu vine salvarea sau o ducem noi cu mașina. Prima dată numai au împlântat tabla de stație aici, noi am crezut că cineva, în batjocură! A dus-o soțul meu înapoi și pe urmă au venit cei de la Primărie și au spart cu picamerul și au betonat semnul cu stația și nu am mai avut ce face!

Casa noastră așa a fost construită, în 1978, cu ieșirile din garaje la stradă. Noi suntem al nu știu câtelea proprietar. De la casele 25 și 27 nu erau ieșiri din garaje. Acolo a fost stația. La 27 se intra cu mașina din strada Dorului, nu de pe Maramureșului. Intrarea lor principală e pe strada Dorului.

Strada Senina e de la noi înspre Porțelanul a doua stradă, deci nu are ce căuta aici stația. Eu am copilărit aici, stația nu era aici, stația era mai în jos, undeva vizavi de strada Papiu Ilarian.

Mai avem o problemă. Atât s-a înălțat trotuarul și strada și bordura e pusă așa de înaltă, că fiica mea, care are un Passat, nu poate să îl bage în curte. Lovește cu baia de ulei. Parchează mașina pe strada Codrului. Noi soluție nu avem. Unde să parcăm? Ne-au pus stația în poartă, ne-au pus pista de biciclete în poartă. Tot a doua, a treia zi vine Poliția Comunitară pe Codrului și pune bilete pe mașini, să nu mai parcheze. Dar nu avem o soluție! Ne-au mai trântit și pista de biciclete. Deci, pur și simplu, nu ai unde să îți parchezi mașina!

Pista de biciclete... așa de puțini bicicliști sunt aici, mai bine o marcau pe marginea trotuarului, că e destul de lat și lumea aici nu e ca în Centru, să se izbească unul de altul, să fie aglomerat.

Pur și simplu suntem sufocați, nu știm ce să facem! Acum nu putem băga mașina în curte, ca să nu ne mai tot amendeze de la Poliția Comunitară! Tot vin și tot pun bilete!

Au pus parii aceia pentru pista de biciclete, cei cu gunoiul, nu vin să curețe strada, noi plătim și ei se distrează! Trotuarul eu mi-l mătur! Câtă mizerie fac oamenii! Sigur, aici vorbim de civilizație și de educație! Aruncă țigările în curte, peste gard, aruncă pahare de cafea! Stația chiar mă deranjează și m-ar bucura dacă ar muta-o acolo, la stația Senina, unde e strada Senina, nu aici! Noi, de aici, urgent mergem la 31, nu cred că e așa o problemă!”

Situația, în imagini

În imaginea de mai sus, vedeți în partea stângă stația de autobuz, amplasată în fața casei galbene – pe porțile maro ale acesteia se realizează accesul către cele două garaje subterane.

Următoarea poartă, albastră, din mijloc, duce în curtea unei alte case particulare, unde se parchează, de asemenea, mașini. Stația era amplasată însă în dreapta acestei case, fără a se intersecta cu zona de acces în curte.

Iar în partea dreaptă vedeți noua casă, cu blazoane „imperiale” pe porți, unde era poziționată acum 3 ani stația de autobuz. Accesul auto la această casă nu se realizează de pe strada principală, Maramureșului, ci de pe o stradă secundară, strada Dorului.

Primăria a mutat, așadar, stația de autobuz Senina, din dreptul unor case dinspre care nu exista trafic auto spre strada Maramureșului, în fața unei case învecinate, de unde proprietarii ies cu mașinile din garaje peste pietonii din stație. Ies, dacă pot intra cu ele, fiindcă înălțarea trotuarului a limitat accesul la garaje (se mai poate face doar cu autovehicule de teren, cu o gardă înaltă la sol).

Dacă astfel de permutări se fac în acest oraș, ne mai mirăm că traficul este așa cum este?

Adauga comentariu