Clujenii de pe strada Badea Cârțan, nemulțumiți de lucrările făcute de Primărie. E mai rău ca înainte de reparații

După ce ani la rând au așteptat modernizarea străzii, clujenii de pe Badea Cârțan s-au ales, în urmă cu două luni, doar cu niște lucrări de întreținere. Oamenii critică modul în care Primăria și-a făcut treaba și spun că e plin de praf și noroi. 

În urmă cu aproximativ două luni, pe strada Badea Cârțan din cartierul Dâmbu Rotund au fost făcute lucrări de întreținere, după ce strada fost preluată de Primăria Cluj-Napoca. Deși locuitorii au solicitat ani la rând să le fie modernizată strada, autoritățile publice locale nu a făcut nimic din simplul motiv că Badea Cârțan s-a aflat în administrarea Ministerului Transporturilor și a Companiei de Căi Ferate.  

Strada formează un L în jurul unui bloc și este probabil una dintre cele mai scurte străzi din cartier. Pietroasă și cu denivelări, strada arată ca o uliță de țară, cu pietriș și praf. Contrastul dintre mașinile de lux parcate lângă bloc și starea străzii Badea Cârțan e izbitor. 

Riveranii nu sunt deloc mândri de strada lor. Spun că drumul a fost reparat de Primărie cu o lună – două în urmă, dar acum arată mai rău ca pe vremea când era în custodia Ministerului Transporturilor. Din cauza stării proaste a drumului, pe geamurile caselor și al apartamentelor, praful e gros de un deget.

 “A fost reparată de aproximativ o lună. Păcat. Că aici a fost și beton. Mai erau două-trei gropi, acum  dacă plouă un pic, scările trebuie spălate. Când e uscat, geamurile dinspre stradă sunt colmatate, pur și simplu. Eu locuiesc aici din 1980. Am fost CFR-ist. Până la Revoluție strada era a Depoului, și Depoul o repara, acuma nu mai știe nimeni a cui e”, a afirmat un bărbat.

Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că Primăria și-a făcut treaba în mod superficial.
“După numai o lună și ceva de când au fost făcute lucrările e nasol să arate așa. Ne-am dori ca Primăria să aibă un interes, în primul rând, față de cei care locuiesc în zonă. Deocamdată nu a venit nimeni să facă ceva”, a spus un alt clujean care locuiește în zonă.

În primăvară, după ce strada Badea Cârțan a fost preluată de Primărie, Emil Boc spunea că după executarea lucrărilor de întreținere va fi promovat un proiect integrat de investiții în vederea modernizării complete a străzii. Atunci a explicat și de ce nu s-a putut interveni pe această stradă. 

“Până în prezent Primăria nu a putut interveni cu lucrări de întreținere și modernizare, întrucât străzile erau în proprietatea Ministerului Transporturilor”, declara primarul, în luna mai.

Deocamdată, locuitorii așteaptă, nemulțumiți, adevăratele lucrări de modernizare. 

Comentarii

hater

14.08.2017 16:17

O lucrare tipica pentru Dorel Boc. Pana nu demult, se scuza ca strada e a CFR-ului, când a intrat in proprietate primăriei a făcut o reabilitare clasica. E deja o marca înregistrată. Luați și lucrările pe drumurile județene care finul Alin Paunel le anunța periodic in presa de casa sa vedeți ca e la fel. Nasu' și finu' știu cum sta treaba: cei mai mulți nu calcă pe străzile sau segmentele de drum pe care cei doi le "reabilitează", rămânând cu impresia după ce văd comunicatele de presa și cele 3-4 fotografii făcute unde lucarea par stas ca "lucrurile se mișcă", nu degeaba "ne invidiază toți". Ca tot e vb de Badea Cartan, sa vedem in câți ani va reabilita Boc Parcul Feroviarilor, de care se plângea in fiecare emisiune pana recent ca nu îl cedează miticii de la CFR primăriei "celui mai vânat oraș". 

Adauga comentariu