Clujenii constată disperați că „autoritățile sunt depășite de situație” în problema traficului

Locuitorii din Florești și din Cluj încep să constate disperați că „autoritățile sunt depășite de situație” în problema traficului care devine un chin pentru toți. Cu mașina personală de abia se mai poate circula în orele de vârf, autobuzele sunt pline până la refuz, cu trotineta nu se mai poate merge din cauza frigului.

Oamenii și-au pierdut încrederea în autoritățile pe care le consideră corupte și compromise, așa că au început să caute soluții pentru a își rezolva singuri problemele:

„Din păcate, Floreştiul şi oraşul se blochează tot mai rău pe zi ce trece. Autorităţile sunt depăşite de situaţie. Degeaba ne lăudăm cu titlul de "oraş de cinci stele", fiindcă la infrastructură am dat greş. Ăsta este adevărul.

Va fi mai rău. Aleşii locali sunt compromişi, şantajaţi de constructori. 

Unii consilieri de Cluj, sau chiar Alin Tișe, sunt şi ei dezvoltatori imobiliari. În Floreşti, la fel.

Nişte fomişti cărora nu le pasă nici măcar de viitorul  propriilor copii. 

Aşadar, protestele noastre nu au avut efecte majore. Oamenii sunt obosiţi sau obişnuiţi deja cu viaţa lor de slugă 12-13-14 ore din 24.

Ce putem face?

Am văzut azi-dimineaţă staţiile pline. Era frig.

Iarna bate la uşă.

Floreşteni!!! Vă recomand să vă faceţi nişte tăbliţe, ori cartonaşe cu direcţia de mers ca şoferii care utilizăm maşinile proprii să vă observăm mai uşor. În acest mod vă putem lua cu noi pe un traseu anume.

Nu doresc să creez polemici, batjocură, critici etc. Pur şi simplu va trebui să ne ajutăm reciproc. Mai ales cei care avem copiii mici. Mulţumesc”, a scris Robert Szekely în „Grupul celor care trăiesc în Florești sau Cluj”.

Despre sistemul de car-sharing pe care îl propune, Robert Szekely spune că nu presupune niciun risc:

„E mai riscant să te sufoci pe M26 de la Primăria Florești până la Opera Maghiară din Cluj. Trebuie să încercăm! Începutul e un pic mai greu. Se asociază două vecine cu aceeași direcție. Sau vezi cine are cartonaș cu aceeași direcție și nu mai ești singură.”

„Eu mă urc la oricine își face milă să mă culeagă din stație. Nici pretenții nu am, mă duc oriunde, important e să ies din sat”, scrie Simona Pop.

„Un protest de amploare... așa, să țină două-trei luni...”, propune Bogdan Pilut.

„Degeaba s-au băgat autobuze pentru școlari, dacă s-au redus mijloacele de transport pentru toată lumea! Auschwitz, dragilor! (…) Cine întreabă de ce se merge cu mașina personală și de ce nu mergem cu transportul în comun, problema e că nu ai loc... copil de maximum 3 ani stătea pe jos cu tatăl ei, dar nimeni nu s-ar fi ridicat. Acuzăm pe unul, altul... dar hai să fim prima dată noi înșine mai buni, mai înțelegători și mai respectuoși! Se împingeau oamenii ca animalele ca să încapă cumva... este vorba de stația Florilor, strada Cetății”, a scris Izabella Hences pe același grup.

Sursa foto: Facebook Grupul celor care trăiesc în Florești sau Cluj

Adauga comentariu