Clujenii cer Primăriei să amenajeze cel mai mare parc din oraș. Municipalitatea răspunde ca în povestea cu mutu’ și surdu’: Facem aquapark!

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca ignoră cu nonșalanță solicitările cetățenilor, dar și proiectele care au câștigat finanțare în cadrul primei ediții a concursului de bugetare participativă. Vorbim despre amenajarea Parcului Est. Clujenii care vor acest parc sunt hotărâți să acționeze Municipalitatea în instanță dacă va continua această atitudine de miserupism a șefilor orașului.

În 2013, primarul Emil Boc se bătea cu pumnul în piept că va investi bani pentru realizarea acestui parc, dar a uitat în cei 5 ani care au trecut de atunci. Între timp, administrația publică locală a organizat prima ediție a concursului de bugetare participativă, în cadrul căruia proiectul Parcul Est a câștigat finanțare. Boc & Co. au uitat și de data aceasta ce au promis.

Citește și:

Primăria nu își respectă promisiunile și anulează proiectul Parcul Est, câștigător în cadrul concursului de bugetare participativă și promite un aquapark

Bugetarea participativă, o idee bună care devine o bătaie de joc. Boc anunță un nou concurs de proiecte pe anul acesta, în timp ce proiectele câștigătoare de anul trecut zac în sertar și nu primesc finanțare. Primăria promite totuși bani

Clujenii care au solicitat ani la rând amenajarea Parcului Est s-au organizat, în urmă cu câțiva ani, într-un grup civic, SOS Lacurile Gheorgheni, în speranța că vor fi luați în serios de către Municipalitate dacă se prezintă… organizat. Bineînțeles că “specialiștii” din Primărie le dau cu flit de fiecare dată. La ultima solicitare privind acest proiect, membrii SOS Lacurile Gheorgheni au primit un răspuns de-a dreptul incredibil, demn de bancurile în care mutul îi răspunde surdului sau ciungul care îl trăgea de păr pe chel.

“Primăria răspunde autist la solicitările de a face cel mai mare parc al Clujului. Mai mulți cetățeni au cerut parc. Primăria le răspunde că face aquapark și parc-are. Mai mult, la bugetare participativă e un proiect câștigător de parc. Primăria răspunde: facem aquapark. Ce rost mai au sesizările clujenilor, votul lor, ori petiții cu 3000 de semnatari, solicitările specialiștilor etc., dacă răspunsul autorităților locale e delirant? Bătaia de joc e următoarea: voi puteți cere ce vreți, noi facem ce vrem și prezentăm că asta ați vrut voi. Mai departe, noi am cerut dezbateri pentru cea mai bună soluție de amenajare în zonă. Primarul Boc a răspuns: facem în primăvară. Nu s-a făcut. Am mai cerut încă o dată. Viceprimarul Tarcea a răspuns: facem în septembrie. Acum se transmite că se face, dar nu e nicio dată sigură. Se mimează doar populismul și deschiderea. Nu ne lăsăm: dacă insistă cu aquaparkul, care se poate amenaja în altă parte, în zona cu cea mai mare biodiversitate de păsări a orașului și cu lacuri care merită întreținute mai bine, îi acționăm în instanță pentru că procentul de ocupare a terenului pentru un astfel de proiect mamut depășește prevederile PUG-ului”, au afirmat reprezentanții SOS Lacurile Gheorgheni.

Iată răspunsul angajaților Primăriei Cluj-Napoca:

 

Parcul Est nu mai reprezintă o prioritate pentru Primărie. În schimb, vor fi cheltuiți 2 milioane euro pentru amenajarea unui parc în cartierul Între Lacuri.

Citește și:

2 milioane euro pentru realizarea unui parc în cartierul Între Lacuri. Parcul Est, mult mai mare și (probabil) mai ieftin, amânat la infinit

 

Adauga comentariu