Clujenii au la dispoziție o linie TELVERDE pentru a afla informații despre CORONAVIRUS sau pentru a discuta cu un medic

La Cluj-Napoca functioneaza dispeceratul Covid 19, nr. tel. 0364.430.030, cu 7 linii telefonice, între orele 07-23, pt toți cetățenii din județul Cluj. Pentru a nu mai aglomera linia de urgență 112, clujenii pot apela acest număr de telefon unde vor primi informații și chiar sfaturi de la medici în cazul în care prezintă anumite simptome. In acest moment e unicul de acest fel din România.

”Având în vedere că oamenii sunau până acum la toate instituțiile implicate în procesul de gestionare a COVID -19 în județul Cluj, respectiv DSP, ISU, Poliție, Jandarmi, Prefectură, am considerat că cel mai bine este să avem un dispecerat unic care să gestioneze aceste probleme în mod centralizat. Există un număr unic la nivel județean, TELVERDE, la care oamenii pot suna să afle informațiile despre coronavirus în județul Cluj. Vorbim aici despre cei aflați în autoizolare la domiciliu, dar și despre ceilalți care vor să se informeze, poate au simptome. Aici sunt medici care pot să le explice ce au de făcut în continuare, tocmai pentru a decongestiona activitatea serviciului de urgență 112 unde oamenii sunt rugați să sune doar pentru urgențe extraordinare, nu pentru orice fel de simptome. Sunt medici de medicină școlară care au fost detașați la DSP și alți medici care au competență să poată gestiona orice situație, care pot să lămurească oamenii cu privire la simptomele pe care le au. Programul este de la 07:00-23:00. Sunt șapte linii telefonice, chiar dacă sună mai multă lume simultan sunt preluați și gestionați de către colegii care lucrează aici”, a declarat prefectul județului Mircea Abrudean.

În acest moment în Județul Cluj sunt șase paersoane depistate pozitiv,1098 de persoane în izolare la domiciliu și 195 în carantină. 

Adauga comentariu