Clujenii ale căror garaje au fost demolate au rămas fără parcări

Primăria Cluj-Napoca a început procesul de demolare a garajelor din cartiere cu scopul de a face mai multe locuri de parcare. Clujenii se bună credință au eliberat garajele având promisiunea primirii unui loc de parcare. Primăria însă demolează garaje, dar trasarea noilor parcări pare că durează prea mult. Deoarece parcela de teren proaspăt eliberată de garaje rămâne netrasată, acolo poate parca oricine.

Pe Calea Dorobanților de exemplu, un clujean se plânge că pe locurile eliberate după demolarea garajelor parchează angajații unei clădiri de birouri din apropriere.

”Care mai este situația din spatele Blocului 21, din Calea Dorobanților 96? Noi locuitorii acelui bloc am avut garaje acolo, care s-au demolat. Acum nu avem unde parca pentru că tot timpul parchează cei de la Olimpia Business Center. Va rugăm să luați în calcul crearea de parcări în zonă, fiind un foarte mare deficit”, sesizează un clujean.

Aceeași situație se regăsește și în Mănăștur. Acolo parcările au fost trasate, însă nu au fost repartizate vechilor proprietari, astfel că fiecare parchează unde găsește loc liber.

”Au fost amenajate parcările în spatiul dintre strada Actorului si Godeanu. Când vor fi alocate celor care au deținut garaje. Momentan este o junglă, fiecare parchează unde vrea. Există cazuri în care îmi găsesc locul unde îmi era garajul ocupat”, potrivit unui alt clujean.

La fel de afectați sunt și clujenii care obișnuiau să își parcheze mașina pe străzile unde acestea au fost desființate pentru a face loc benzilor dedicate transportului în comun, precum Nicolae Titulescu sau Calea Florești.

Pe Titulescu toate mașinile care erau parcate pe stradă au fost mutate pe trotuar în lipsa parkingurilor. În acea zonă primăria intenționează să amenajeze nu mai puțin 18 parkinguri. Până ce acestea vor fi finalizate, mașinile vor continua să fie lăsate pe trotuar, neexistând o altă alternativă.

”În urmă creării benzii dedicate de autobuz pe Calea Florești, am fost anunțat la finele lunii octombrie a anului curent cum că locul de parcare ce-l dețineam cu abonament va fi relocat. În condițiile în care am fost anunțat de pe o zi pe alta cum că trebuie eliberat locul precedent de parcare precum și a faptului că încă nu am primit un alt loc de parcare, solicit respectuos rezolvarea realocarii unui nou loc de parcare”, solicită un alt clujean.

Dincolo de graba de a amenaja benzi dedicate mijloacelor de transport în comun pentru a-i face pe plac lui Boc, trebuie inițial găsite soluții pentru locurile de parcare desființate. Clujenilor ar trebui să le fie oferită o alternativă înainte de a fi lăsați fără locuri de parcare. Situația locurilor de parcare este una critică, clujenii ajung la adevărate războaie pentru un loc de parcare, sau ajung să vandalizeze mașinile celor care îndrăznesc să le ocupe locul de parcare. Zilele trecute, Ziar de Cluj vă prezenta situația unui clujean care a căutat două ore un loc de parcare.

Citește și:

Un clujean a căutat două ore un loc de parcare în Mănăștur

Acest lucru demonstrează lipsa de viziune a administrației locale care nu reușește să construiască parkinguri pentru a rezolva această problemă stringentă a clujenilor.

Adauga comentariu