Clujeni, pregătiți-vă banii! Locurile de parcare se scot la licitație

După ce ani de zile s-au chinuit cu cereri depuse la primărie, după cozi interminabile începute în zorii zilei, toate rămase fără succes deoarece locurile de parcare din cartiere sunt departe de a fi suficiente, iată că unii clujeni ar putea să aibă o șansă în plus. Locurile rămase neocupate, care până acum se atribuiau pe principiul primul venit primul servit vor fi scoase la licitație. Astfel că toate cererile depuse anterior devin nule, iar clujenii se vor ”bate” din nou pentru locurile de parcare.

Viceprimarul Tarcea recunoaște ceea ce Ziar de Cluj semnala la începutul lunii, respectiv scoaterea locurilor de parcare la licitație.

”Pe Titulescu mai avem de lucru la două platforme de garaje, în rest toate celelalte sunt finalizate. Toți cei care au avut garaj și le-au demolat benevol deja au fost informați și rugați să vină la primărie pentru a-și lua în primire locul de parcare. Cam 30% dintrei nu s-au prezentat la primărie pentru a-și lua în evidență locurile de parcare. Pentru cealaltă componentă, locurile suplimentare care au rezultat se lucrează la o procedură, deoarece noul cod administrativ ne impune să facem licitație pentru toate locurile de parcare. Colegii de la juridic împreună cu cei de la parcări analizează cadrul legal în care trebuie să ne încadrăm. Dacă acest cod rămâne în vigoare va trebui să organizăm licitație pentru aceste locuri de parcare. Vom vedea care va fi procedura de licitație. Azi nu am toate detaliile. Dacă nu, se va merge pe cealaltă variantă, în funcție de numărul cererii pe care au depus-o. Oamenii pot parca pe locurile libere până la atribuirea acestora”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

În alte orașe ale țării acest sistem este implementat deja, licitațiile sunt cu strigare și câștigă cel care este dispus să ofere mai mulți bani. Astfel că dacă esti clujean și visezi de mulți ani la un loc de parcare, acum este momentul să aduni bani să poți licita mai mult decât vecinul care și el vânează același loc de parcare ca și tine.

Citește și:

Haos la Cluj-Napoca! Primăria pregătește un REGULAMENT de scoatere a locurilor de parcare la LICITAȚIE! „Eu, ca și pensionar, ce șanse am să prind un loc?”

Adauga comentariu