Clujeni nefestivalieri, cei care mai și munciți, marș afară din orașul acesta! Începe Untold!

Clujeni nefestivalieri, cei care mai și munciți câte ceva în orașul acesta, marș afară din Cluj! Începe Untold și vi se vor suspenda o parte dintre drepturile cetățenești!

Cine trebuie să o ușchească din Cluj? 

Urgent din acest oraș asediat trebuie să plece familiile cu copii mici. Timp de o săptămână străzile orașului vor fi pline de tineri fumați, băuți, drogați. Un prost exemplu pentru copiii care, în plus, dacă au ghinionul să locuiască în Centru sau în cartierele adiacente, nu vor putea nici dormi, timp de 4 nopți. 

Dacă sunteți în vârstă, dacă suferiți de boli cardiovasculare, marș din Cluj timp de cel puțin 4 zile, cât va ține paranghelia muzicală! Până dimineața, în Centru, în anumite zone din Grigorescu și din Mănăștur, nu vă veți putea odihni! Deloc! Lipsa cronică de somn combinată cu canicula poate ucide la vârste înaintate sau dacă suferiți de boli cardiovasculare. Așa că: plecați!

Bolnavi ai Clujului care, în următoarea perioadă, sunteți programați pentru o intervenție chirurgicală sau cei care știți că va trebui să vă internați în spital, marș din Cluj! Plecați în Alba, în Bistrița, în Sălaj, unde vedeți cu ochii! În spitalele Clujului, aflate în vecinătatea Cluj Arena, va răsuna muzica mai ceva ca în club! Nu veți putea închide ochii toată noaptea fără sedative puternice, așa că, mai bine, dacă ați avut sau dacă veți avea ghinionul unei suferințe acute în această perioadă, ori plecați din Cluj, ori rugați-vă la Dumnezeu! Mănăstirea de la Florești este aproape și doar pronia divină vă mai poate ajuta!

Vi se face rău de la caniculă? Căutați umbră și răcoare? Vă gândiți, ca la o soluție pentru disconfortul termic accentuat din aceste zile, la o plimbare prin Parcul Central? Luați-vă gândul și marș afară din Cluj! Parcul Central nu e loc de promenadă pentru pensionari, pentru tineri tocilari și pentru familii cu copii mici! Parcul a fost, în totalitate, rechiziționat de armata Untold, care, câtă frunză, câtă iarbă, folosește parcul în scop de promovare a orașului peste hotarele intergalactice, în rândul populimii mondiale ahtiate după dj-ală festivalieră! 

Locuiți în cartiere precum mizerabilul Iris și veneați, în mod normal, spre Centru, la muncă, cu tramvaiul? Sau poate plecați de la muncă, spre casă, cu tramvaiul? Se suspendă! Circulați cu taxi sau cu mașinile personale din 1 până în 8 august! Tramvaiul merge din Iris doar până la Gară, de unde nu aveți decât să luați primul tren spre satele de unde ați venit în Cluj! Marș din oraș, aici nu se circulă, nu se muncește, în august doar se untoldește!

Clujeni nefestivalieri, în general, toți aceia care nu puteți suferi Untold, marș urgent afară din Cluj și lăsați-ne doar pe noi, cei puțini, să facem bani! Pe noi, cei care am jucat la Caritas, care ne-am luat apoi 7 apartamente și acum ne bucurăm că le putem da în chirie la prețuri exorbitante! Pe noi, cei care organizăm Untold, singurii care facem cu adevărat bani din acest eveniment! Lăsați-ne pe noi, cei care nu muncim, care ne bucurăm 4 zile de beutură și de fumat (nu neapărat țigări), într-o atmosferă incendiară, pe banii părinților! Marș!

Marș afară din Cluj, voi toți, oameni care munciți și care plătiți taxe și impozite în acest oraș! Plecați toți clujenii care susțineți orașul acesta, prin munca voastră, 365 de zile pe an! Plecați și lăsați-ne să petrecem în voie! Clujul nu e oraș de muncit, de trăit, asta să vă intre foarte bine în cap la toți haterii Untold! Vreți să locuiți în acest oraș? Luați-vă bilete la Festival, la toate celelalte festivaluri, și începeți și petreceți! Din ce bani? Vă luați niște festivalieri în chirie și chefuiți apoi, fără muncă, boierește!

Marș din Cluj dacă vă arde de muncă și de odihna aferentă travaliului, de parcuri și de liniște! Să sune muzica! Zi-le DJ Buta!

Comentarii

Claudia

02.08.2017 13:38

Ar fi bine ca familia Boc sa fie prezentă, doamna lector doctor pe umerii consortului primar, ca anul trecut. Așa-i stă bine unei poete sensibile, unei reprezentante a corpului profesoral de la Filologie, să fie în mijlocul evenimentelor, să fie cool pentru a fi apreciată de stuenți!Iar primarul obligatoriu trebuie sa fie acolo, este evenimentul care a pus "Clujul pe harta lumii"!Ce UBB, ce sportivi, ce USAMV, ce Poli, ce tineri olimpici, ce doctori sau ingineri de marcă, aceștia nu contează, Untold e marca Clujului!

Gerula

02.08.2017 14:09

Untold e baza, subscriu....

Oana

02.08.2017 14:44

Baieti si fete, ne adunam odata sa-i dam in judecata pe smenarii astia? Sunt 1100 si ceva de semnaturi pe petitia de pe net. Daca ne organizam un pic, toti cei din Cluj, nu cred ca nu gasim un avocat, a good litigator, oricat de scump ar fi, pe care sa nu ni-l permitem. Autoritatile locale nu vor face niciodata nimic, oricate semnaturi adunam noi pe net sau oricat se agita presa.. Li se rupe de cei care locuiesc in apropiere si de toti ceilalti, anyway. Acest privat trebuie dat in judecata, altfel nu-l oprim niciodata. Eu stau vis-a-vis de Polivalenta, trebuie sa spun mai mult? P. S. Cine este institutia oficiala care trebuie sesizata pentru masuratorile de poluare fonica? Protectia mediului? Nu stiu. Eu am o aplicatie care face asta si voi masura, evident, dar ma indoiesc ca rezultatele ar fi acceptate in instanta.

Mike

02.08.2017 20:51

Ai nevoie de un sonometru verificat/certificat metrologic. Ceva profesional costa cateva mii de euro. De reclamatii pentru zgomot excesiv se ocupa politia. Sunt limite de zgomot reglementate de lege (era una de prin '90, nu stiu daca mai este actuala). In cazul in care sunt manifestatii aprobate de autoritatile locale atunci se face exceptie de la prevederile legale.

bula

02.08.2017 15:13

oare dupa tambalaul asta ne lasa piticania luna august in concediu? Fara nicio paranghelie, sa mai respire si orasul, ca din septembrie incepe haosul.

Eugenia

02.08.2017 17:04

Clujul  a ajuns sa fie nelocuibil!

Adam

02.08.2017 17:13

@oana - Sunt interesat de initiativa legala. Ce mi-e frica totusi e ca se stie ca DNA si Tribunalul sunt la cheremul celor din PDL (PNL acum) 

Dan

03.08.2017 09:33

Iti dau dreptate asta ar trebui facut trebe dat in judecata

maria din Cluj

03.08.2017 09:39

Intre semnatarii petitiei contra untold este si numele unei avocate, si inca una buna. poate ar dori sa sustina actiunea in instanta.

Simona Petreanu

03.08.2017 09:57

Postați vă rog linkul petiției. Vreau și eu să semnez. 

Liviu Alexa

03.08.2017 11:53
https://www.petitieonline.com/mutarea_untold_la_periferia_clujului

bubu

03.08.2017 12:42

Doar 4 zile, atat. Lumea clujeana e agitata, in loc sa se bucure ca de la anul metrul patrat va fi 5000 euro. Ce poate fi mai bine de atat!!!

Iuda

03.08.2017 12:44

Din 13 pana in 28 august sunt zilele maghiare, si o sa aiba scene in centru si o sa fie inchise iar strazile si alt balamuc, clujul e frumos dupa 1 iulie (cand scapam de viniturile de prin alte judete ) pana prin 25 (dupa 25 incepe cretinitatea organizatorica pentru untold)

Kis

03.08.2017 17:58
Ar fi o solutie daca "Parcul Central " ar fii declarat monument Unesco Atunci nu ar mai putea organiza nimic in zona.Pe de alta parte se incalca flagrant libertatea de deplasare a Clujenilor si se blocheaza circulatia pe o perioada indelungata a circulatiei in zona lucru prevazut in Art 339 (3) Noul Cod Penal. CAPITOLUL II Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice Art. 339 Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice (1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic. (4) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabilă a drumului public a unui vehicul care transportă produse sau substanţe periculoase se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă. Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-339

Adauga comentariu