Clujeanul torturat de chinezi se teme că va rămâne în închisoare 30 de ani! Un nou APEL DISPERAT către autorități: „Încearcă să mă facă să slujesc Dumnezeul COMUNIST”

Au trecut trei luni de când Ministrul Justiției a promis că se va implica în aducerea acasă a clujeanului Marius Balo, încarcerat în China. După acest timp nimic nu s-a schimbat, astfel că un nou apel dramatic al românului a fost făcut public.

Drama profesorului român abandonat într-o închisoare din China. Ministrul Justiției promite că-l va ajuta în al 12-lea ceas

Balo, întemnițat de 5 ani în China pentru fraudă cere românilor să facă eforturi pentru a-l repatria. Clujeanul se teme că va rămâne în închisoare peste 30 de ani. 

„Excelența voastră, domnule Președinte al României [...] iubiți frați români,

Numele meu este Marius Balo, sunt cetățean român, m-am născut în urmă cu 38 de ani în Cluj-Napoca, iar de 5 ani și jumătate sunt întemnițat în Republica Populară Chineză la Shanghai, în inima raiului comunist. Am fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru acuzația de complicitate la fraudă contractuală, o infracțiune economică inițiată și pusă în executare de către 3 cetățeni chinezi, care în cunoștință de cauză, au fugit din țară în exact ziua în care eu am fost arestat, fiind scăpați basma curată de către autorități și pentru care eu, ignorant până în acel moment, am fost scos țap ispășitor. [...] Am fost lacom, pe lângă faptul că am fost un prost. [...] Mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ocrotit și m-a întărit în toți acești ani așa încât teroarea acestui sistem a servit răului și urâțenia acestui loc înfiorător, n-au fost în stare să-mi sfâșie sufletul, ci paradoxal cu cât m-au lovit mai abitir, cu atât puterea sufletească mi-a sporit.

[...] Motivele pe care le-am invocat în sprijinul cererii mele nu erau neapărat legate de condițiile de viață din închisorile chinezești. E drept, am trecut prin umilințe și torturi de care mă doare să îmi amintesc, Dumnezeu însă, mi-a fost alături. Mi-a fost atât de teamă la început, se zvonea că voi primi pedeapsa cu moartea, care în China se aplică și cazurilor financiare.

[...] Trendul halucinant de creștere economică a Chinei este menținut la ritm constant de eforturile supraomenești a milioane și milioane de întemnițați. Dezindividualizați, dezbrăcați de orice drept, sclavii roboți trudesc zi lumină în întunericul închisorilor comuniste, la perpetuarea demonică a celui mai grotesc și celui mai extins construct de tortură sistematică întâlnit vreodată în istoria omenirii. 

De-a dreptul înspăimântător este faptul că în cazul anumitor infracțiuni nu ești automat eliberat la sfârșitul pedepsei, ci cu câteva zile înainte de expirarea termenului de încarcerare, ești dus din nou în fața judecătorului, care la recomandarea procurorilor, trebuie să decidă dacă te-ai reformat sau dacă mai ai nevoie de timp să te reformezi. 

Bineînțeles că evaluarea este total arbitrară, însă judecătorul are libertatea de a-ți oferi ani suplimentari de pedeapsă, maximul admis fiind egalul pedepsei inițiale. Dintr-o simplă lovitură de ciocan, judecătorul îi poate oferi încă un maxim de 8 ani unei persoane care primise inițial această pedeapsă, iar legea îi permite să facă acest lucru de până la 3 ori la rând, dacă se consideră că penitentul nu s-a reformat.

Lipsa reformării se poate considera a fi neîndeplinirea baremului sau normei la muncă, refuzul de a-ți face demascarea sau profesarea religiei, care este strașnic interzisă. 

Nu am ascuns niciodată faptul că sunt creștin, iar ei au încercat, prin metodele lor, să mă facă să slujesc la Dumnezeul comunist, să las Dumnezeul iubirii și să mă înjug Dumnezeului terorii și al fricii.

La vizita domniei sale de luna trecută, din data de 6 august, domnul Ioan Gheorghe Crișan, consulul României din Shanghai, mi-a adus la cunoștință, convorbirea față în față prin telefon fiind înregistrată, faptul că din informațiile pe care le deține domnia sa, partea chineză nu ar avea nimic de obiectat transferului meu în România, ba chiar și-a fi dat deja acordul, însă ar dori ca partea română, în virtutea principiului reciprocității, să înlesnească extrădarea unui cetățean chinez, care s-ar afla pe teritoriul României și pe care, din motive pe care pot doar să le conjecturez, anumiți factori de decizie din instituțiile cu atribuții, nu ar prea fi dispuși să îl extrădeze. Informația primită de la domnul consul Crișan se oprește aici.

Sper totuși ca acesta să fie factorul determinant în cadrul transferului meu acasă, însă dacă asta e situația, sunt pregătit să accept faptul că acel cetățean chinez, cine o fi el, reprezintă pentru binele României, o miză mult mai importantă decât reprezint eu, iar în acest caz, aș ispăși bucuros cei 2 ani și jumătate care mi-au rămas sau cât ar mai îngădui bunul Dumnezeu”, a transmis clujeanul.


Adauga comentariu