Clujeanul Mircea Pop, sluga supusa a fostului ministru Silaghi

Numele lui Mircea Pop, eternul sef interimar de la CNADNR, este pomenit in relatarile lui Nelu Iordache despre legaturile sale cu fostul ministru Ovidiu Silaghi. Spaga de 200.000 de euro pentru care acesta din este cercetat de cei de la DNA are ca miza tocmai pastrarea contractelor Romstrade cu CNADNR. Guvernul a anuntat astazi schimbarea lui de la CNADNR.  Discutiile dintre afaceristul Nelu Iordache si liberalul Ovidiu Silaghi au avut loc in contextul campaniei electorale. Conform cercetarilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Silaghi ar fi primit de la Nelu Iordache, afacerist aflat in prezent in inchisoare, suma de 200.000 euro ca sa ii convinga pe cei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, sa nu rezilieze niste contracte cu Romstrade (firma lui Iordache). Discutia ar fi avut loc in locuinta fostului ministru, unde au fost inmanati si banii, iar Silaghi ar fi pornit un dispozitiv de bruiaj, ca sa nu poata fi interceptati.
"Cand am ajuns la Silaghi Ovidiu acasa, i-am spus acestuia motivul pentru care am venit. Din ce am observat, stia ca urmeaza sa vin la el si stia si de problema rezilierii (contractelor dintre Romstrade si CNADNR - n.r.). Inca inainte de a incepe discutia, Silaghi Ovidiu a pornit un aparat de bruiaj. Dupa ce i-am spus pentru ce am venit, si i-am zis ca am banii la mine, precizandu-i si cuantumul sumei, mi-a zis ca este ok si m-a pus sa pun banii pe o masa din camera. In continuare, ne-am mutat in alta camera, unde era SR(Span Remus-n. r.), unde Silaghi Ovidiu mi-a spus ca va lua legatura cu PM(Pop Mircea, seful CNADNR -n.r.) a doua zi dimineata pentru anularea rezilierii si am baut un pahar de vin. Intalnirea a durat aproximativ 40 minute", le-a declarat Iordache procurorilor anticoruptie, citat de Gandul.
Mai mult, Silaghi ar mai fi solicitat caBlue Air, companie administrata de Iordache, sa introduca rute noi  din Satu Mare catre cateva orase europene. Cu putin timp inainte de arestarea lui Nelu Iordache,  CNADNR a reziliat toate contractele cu Romstrade. In aceeasi perioada, ANI a inceput sa il cerceteze pe Silaghi. Mircea Pop este cel care a proiectat “centura de diamante a Clujului”, prabusita inainte de a fi inaugurata. Recent, presa a relatat ca i-a organizat fiicei sale o nunta extravaganta la Castello della Castellucia, o locatie de lux din apropierea Romei. Tot despre el se spune ca i-a finantat fiicei Andreea Lavinia un salon de frumusete la Roma, MKC Beauty School, iar sotiei i-a daruit un post de sef de incercari si probe la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj. Domnisoara care raspunde la telefon la biroul CNADNR din Bucuresti a chicotit mirata ca presa vrea sa vorbeasca cu insusi Mircea Pop si a precizat ca el comunica cu jurnalistii doar prin acest birou de presa, asadar sa remitem un e-mail. Pana la ora publicarii acestui articol, nu a venit nici un raspuns. In urma cu putina vreme, premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova au anuntat ca Mircea Pop va fi inlocuit de la conducerea CNADNR.
"Pop va fi schimbat astazi, dupa ce se reuneste Consiliul de Administratie. El va ramane in Consiliul de Administratie ca membru”, a declarat Sova.

Comentarii

Victor Lungu

23.08.2013 08:37

daca tot pleaca Pop din slujba, vine verisoara Mariuca Pop, dupa 2 ani de pensie, sa-i preia atributiile de sponsor al famigliei dintr-o functie ce tine de CJ Cluj. Mariuca va gira licitatiile pentru Tetaromul din Feleac samd. o simpla cautare in memoria presei va va da valoarea blindajului in lumea justitiei de care se bucura Mariuca Pop si care o califica pentru revenirea din pensie. o recomanda rudenia cu Deritei, cea cu a sefului Tribunalului MIlitar, nenumaratele rude avocati de Iuliani Dascalu samd? nu stiu.
bine l-au mai jucat pe Horea.

Adauga comentariu