Clujeanul Mărincuș apare în comunicatul Departamentului de Stat al SUA pe tema discriminărilor religioase din RomâniaDepartamentul de Stat al SUA a publicat un comunicat oficial prin care condamnă incidentul din toamna anului trecut, de la Opera Română Cluj-Napoca, organizat de clujeanul Călin Mărincuș. Potrivit SUA, minoritățile religioase din România sunt supuse la multiple acțiuni de discriminare. Cei de la Departamentul de Stat al SUA au exemplificat această poziție prin incidentul din octombrie.„În octombrie, activiștii anti-musulmani auto-declarați au întrerupt o interpretare de la Opera Română Cluj-Napoca, în timpul unui recital islamic. Mass-media a portretizat refugiații și solicitanții de azil ca invadatori musulmani. Grupurile religioase minoritare au raportat hărțuirea continuă a congregațiilor lor de către preoții și adepții Bisericii Ortodoxe Române, inclusiv refuzul accesului la cimitire. Potrivit unui raport privind discursurile de ură, un număr considerabil de utilizatori și grupuri mass-media au susținut exterminarea evreilor sau alte acte violente. Membrii BOR lăuda criminali de război condamnați și legionari. Mass-media și comunitatea evreiască au raportat câteva cazuri de vandalism al proprietăților religioase evreiești, inclusiv distrugerea a 10 pietre funerare într-un cimitir evreiesc din București”, se arată pe site-ul oficial al Departamentului de Stat SUA. 
 

În 1 octombrie 2017, 12 clujeni au întrerupt  premiera Operei Naționale Române, sub comanda activistului Calin Mărincuș, deranjați de partea a doua a spectacolului THE ARMED MAN: MISĂ PENTRU PACE în care un artist al Operei a început să interpreteze chemarea musulmană la rugăciune – Adnaan.
Activistul Călin Marincus susținea că actul artistic din acea seară a fost ”un simulacru de operă culturală cu iz progresist și cu titlu ambiguu în care un muezin vine pe scenă și spune că <Allah este singurul Dumnezeu>”.

Călin Mărincuș a cântat împreună cu prietenii săi imnul României și a afișat tricolorul în timpul spectacolului. 

Potrivit lui Marincuș, toți cei care au participat la protest au avut bilet de intrare cumpărat perfect valabil. În urma incidentului, Mărincuș și ceilalți activiști au fost duși la Secția 1 de Poliție, iar acesta a primit o sancțiune pentru tulburarea liniștii publice.

 
 

Comentarii

gogu

14.06.2018 19:26

Jigodia democrata arunca cu cacat inainte sa fie chemata la Centrala! Ptiui, jigodie!

Adauga comentariu