Clujeanul George Maior, în cărți pentru postul de premier după MOȚIUNE. Ciolacu: „Nu-l cunosc”

Scena politică este zguduită de o potențială reașezare și reconfigurare a puterii în cazul în care moțiunea contra Guvernului Orban va avea sorți de izbândă. În cărți pentru postul de premier, după mandatul fulgerător al lui Ludovic Orban, ar fi chiar George Maior, clujeanul care s-a aflat la conducerea SRI, iar ulterior a fost numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii. 

Recent, reprezentanții Consiliului Național al ALDE au lansat o ipoteză de lucru bombă: 

aceștia susțin că deși PSD a anunțat că nu va veni cu o propunere de premier din partea formațiunii social - democrate, nu este exclus ca fostul șef al SRI George Maior să fie propunerea pentru funcția de premier, în vederea constituirii unui guvern de tehnocrați. 

`„Nu avem un program politic comun cu UDMR. Am spus și noi și UDMR că vom semna și vota această moțiune pentru că nu ni se pare normală schimbarea legilor electorale cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri. Nimeni nu și-a permis așa ceva până acum”, a explicat Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, motivația moțiunii de cenzură.

Invitat în cadrul unei emisiuni televizate, Ciolacu a negat orice asociere cu fostul director al SRI, George Maior. 

Întrebat în privința variantelor pe care PSD le-ar lua în calcul pentru propunerea de premier, dacă în cadrul acestora figurează și numele lui George Maior, Marcel Ciolacu a negat asemenea ipoteze:

„Nu-l cunosc, nici măcar nu mi-a trecut prin cap. Nu pot fi ipocrit și să nu țin cont de faptul că PSD nu a avut scorul scontat la europarlamentare și prezidențiale. PSD nu este îndreptățit să facă o propunere acum, așa simt”, a afirmat președintele interimar al PSD.

Între timp a venit și prima reacție a USR în contextul în care numele fostului director SRI, George Maior, se află în cărți după moțiune. Conform reprezentanților USR, aceștia susțin că o asemenea variantă de guvern tehnocrat condusă de un fost director al serviciilor nu va fi acceptată de președinte. 
 
 „Dacă PSD nu e mulțumit de actualul guvern, sunt convins că președintele nu va accepta o propunere din partea PSD. Dacă pică de două ori propunerea de premier, vom merge către anticipate", a declarat deputatul USR, Ionuț Moșteanu. 

De altfel, ultimul guvern așa-zis „tehnocrat”, instalat în noiembrie 2015 până în ianuarie 2017 a fost condus de către Dacian Ciolos, fost comisar european pentru Agricultură, nu a fost ferit de acuzații în privința imixtiunii serviciilor secrete, dar cu toate acestea a fost girat de forțele politice de atunci, inclusiv de PSD. 

Exact cu un an în urmă, istoricul și scriitorul Marius Oprea a făcut o dezvăluire incendiară referitoare la PLUS, partidul lui Dacian Cioloș. Acesta afirma că eminența cenușie din spatele partidului condus de Dacian Cioloș este de fapt o mai veche cunoștință de-a sa: anchetatorul său de la Securitate, fostul maior de la Direcția de cercetări penale, Alexandru Iordache. 

CITEȘTE ȘI: Dezvăluire INCENDIARĂ. Istoricul Marius Oprea: Partidul lui Dacian Cioloș a fost construit de un fost ANCHETATOR de la Securitate

 

Adauga comentariu