Clujeanca sanctionata pentru parcare fara tichet. Ce greutati a intampinat cand a mers la Primarie sa isi plateasca amenda

O clujeanca a fost amendata de Politia Locala pentru ca a stationat cu masina intr-o zona destinata parcarilor cu plata. Cu toate ca si-a recunoscut vina, aceasta nu a putut sa plateasca pentru fapta sa din cauza ca lipsea procesul verbal, care, ulterior, i-a fost trimis prin posta. Cum programul de lucru al oficiului postal arondat adresei de domiciliu este de la 9-17, perioada de timp in care majoritatea oamenilor sunt la serviciu, clujeanca nu a putut a primeasca sau sa isi ridice de la ghiseu scrisoarea recomandata. Soferita, de buna credinta, dorind sa isi achite suma cu care a fost sanctionata, s-a adresat primarului Emil Boc cerandu-i acestuia sa simplifice procedura si birocratia in cazurile in care cetatenii isi recunosc fapta si doresc sa isi achite amenzile. 

Elena Timofte a explicat cum a reusit sa fie fericita castigatoare a unuei amenzi de circulatie in Cluj-Napoca. Din neatentie si multa graba aceasta nu a mai luat tichet de parcare pentru o stationare in care se impunea acest lucru. In urma verificarii de catre unul dintre agentii politiei locale, Elena Timofte a observat, in momentul in care a revenit la autoturism, ca are in parbriz o nota de constatare pentru parcare intr-o zona cu plata fara a avea tichet. In nota de constatare soferita a fost invitata la sediul Politiei Locale pentru o intalnire cu agentul constatator. Cand s-a prezentat pentru lamuriri si pentru a-si plati amenda, clujeanca a ramas surprinsa ca nu exista niciun proces verbal.

“Din cauza unei situatii neprevazute, mi-am parcat masina intr-o zona de parcare cu plata, fara sa platesc taxa. Am gasit pe masina o nota de constatare a politiei locale, pe buna dreptate. In aceasta nota mi se cerea sa ma prezint intr-un anumit loc, la o anumita ora, sa ma intalnesc cu agentul constatator. Din cauza programului meu foarte incarcat, acest lucru nu a fost posibil. Dupa o aproximativ o luna m-am prezentat la politia locala sa-mi platesc amenda. Acest lucru nu a fost posibil pentru ca nu exista un proces verbal”, a explicat Elena Timofte.

Fiind constienta ca a gresit si cu dorinta de a plati amenda, Elena Timofte a mai vizitat sediul politiei locale pe raza careia a fost sanctionata. Insa din lipsa agentului care a constata fapta si care trebuia sa intocmeasca procesul verbal, intr-un final, Elena Timofte a aflat ca procesul verbal i-a fost trimis prin posta, dar programul de functionare al oficiului postal se suprapunea perfect cu programul sau de lucru.

“M-am mai prezentat inca de 2 ori pentru a incerca sa platesc amenda, dar nu am reusit. In principal din cauza regulii, care nu stiu daca este adevarata sau nu, ca numai acel agent constatator care a fost langa masina mea poate sa-mi intocmeasca procesul verbal. Intr-un final am primit procesul verbal prin posta...dar la o posta care are program intre orele 9-17, cand lumea este la serviciu”, a declarat Elena Timofte.

Prin intermediul site-ului domnuleprimar.ro Elena Timofte i-a cerut primarului Emil Boc sa incerce gasirea unei solutii, astfel incat, un cetatean care admite ca a gresit sa isi poata plati amenda in mod onest si fara prea multa birocratie.

“Domnule primar, nu credeti ca daca un om vine, isi recunoaste vina si doreste sa dea bani primaria ar trebui sa-i ia? Fara atatea drumuri, intalniri si expedieri postale? Daca eu declar ca sunt vinovata ca am parcat in zona respectiva, nu ar trebui ca oricine din politia locala sa poata sa-mi ia declaratia si sa intocmeasca un amarat de proces verbal, ca apoi sa pot plati? Sper ca veti reusi sa fluidizati activitatea si sa nu mai fie nevoie de atatea drumuri pentru un contribuabil care a gresit, dar este de buna credinta”, a incheiat Elena Timofte. 

Comentarii

geo

30.06.2016 17:08

Buna ziua. spunetimi cat a fost amenda si unde ati platit-o. Multumesc

Adauga comentariu