Cluj-Viena cu trenul: un eșec din partea CFR, în prima zi de vânzare a biletelor

CFR Călători a pus marți în vânzare bilete de tren pe noua rută Cluj-Napoca - Viena, care va debuta în data de 9 decembrie, Doar că pasagerii care doresc să viziteze capitala austriacă pot achiziționa bilete doar dus în acest moment. Și doar la casele de bilete sau agențiile companiei, nu și online, așa cum pot fi achiziționate alte bilete pe rutele companiei de stat. 

CFR susține că nu poate emite bilete în acest moment pentru ambele segmente de drum, "deoarece partea austriacă se ocupă de retur, iar aceștia nu le-au comunicat nimic legat de momentul în care vor emite bilete. Cel mai probabil, returul poate fi achiziționat începând cu data de 22 noiembrie, însă nu e nimic sigur deocamdată", a declarat pentru "Ziar de Cluj" Nicoleta Mălăescu, purtător de cuvânt CFR Călători Cluj. 

Reprezentanții companiei feroviare nu sunt la prima problemă de ordin organizatoric pe această rută. Dupe ce anunțul cursei a stârnit interes considerabil în rândul clujenilor și nu numai, au doua zi reporterii "Ziar de Cluj/NCN" au mers la biroul de informații al gării din Cluj-Napoca și au cerut mai multe informații despre noua rută. 

Nu mică le-a fost mirarea când au aflat că angajații responsabili cu informarea publicului nu știau absolut nimci despre noul tren spre Viena. 

Compania de stat CFR Călători a semnat un acord cu compania ungară de transport feroviar MAV Start şi compania austriacă OBB prin care vor introduce un tren pe ruta Cluj Napoca – Budapesta – Viena şi retur, începând cu planul de mers 2018 -2019. Primul tren va pleca din gara Cluj-Napoca pe 9 decembrie 2018. 

Conform reprezentanților CFR, trenurile IR 144 şi IR 143 vor circula zilnic, după următoarele orare:   

Cluj-Napoca (07:35) - Budapesta (14:20/14:40) - Viena (17:21)

Viena (10:42) - Budapesta (13:19/13:40) - Cluj-Napoca (22:25).

Momentan, prin ofertă specială CFR, prețul unui bilet la clasa a II-a este de 136 de lei pentru un adult. 

Adauga comentariu