În Cluj se deszăpezește ardelenește, doar la ore bune după ce începe să ningă

După ce ieri seară a început să ningă, în Cluj-Napoca zăpada s-a așezat pe carosabil, nederanjată de autoritățile care deszăpezesc ardelenește, doar la ore bune după ce neaua începe să formeze troiene. 

Nămeții s-au format mai ales pe străzile lăturalnice, ignorate mereu de către Primăria care se ocupă doar de căile principale de rulare, și asta nu doar atunci când vorbim despre deszăpezire, multe străzi secundare rămânând mereu în afara ariei de acoperire a asfaltului și a salubrității. 

Imaginile de mai sus au fost filmate la miezul nopții în cartierul Iris unde, pe strada Oașului, de-a lungul liniei de tramvai, carosabilul se mai putea vedea doar pe câte o bandă îngustă pe unde mașinile în trecere au reușit ceea ce Primăria nu a făcut: au topit parțial zăpada. Pe străzile secundare, cu trafic mai redus, omătul s-a depus într-un strat gros, priveliștea nocturnă amintind de ulițele rurale din secolul trecut. 

Norocul clujenilor a fost că temperaturile nu erau mult cu minus și astfel, în cele din urmă, până dimineața, străzile au redevenit circulabile. Rămâne doar să sperăm că în zilele următoare, când se anunță temperaturi siberiene, nu va ninge, pentru că, pe ger năprasnic, traficul rutier nu va mai putea realiza deszăpezirea pe care nu o fac autoritățile. 

 

Adauga comentariu