Cluj: Restaurantele și cafenelele rămân deschise până la ora 24:00

Instituția Prefectului Județului Cluj a adus clarificări privind programul de funcționare al restaurantelor și cafenelelor în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 / 1.000 de locuitori în urma informațiilor contradictorii furnizate de diverse site-uri oficiale. 

„Având în vedere că interpretarea nu era unitară pe site-urile oficiale, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a cerut un punct de vedere oficial Departamentului pentru Situații de Urgență, în ceea ce privește clarificarea unei probleme referitoare la activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase”, notează reprezentanții Prefecturii Cluj. 

Potrivit informărilor anterioare, unele site-uri oficiale ofereau intervalul de funcționare valabil în domeniul HoReCa fie între orele 5.00-22.00, fie 5.00-24.00.

„În urma răspunsului vă comunicăm că activitatea acestora este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5.00-24.00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 / 1.000 de locuitori. 

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, semnalează Prefectura Cluj. 

Astfel, programul de funcționare al restaurantelor și cafenelelor în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6 / 1.000 de locuitori este între 5.00 și 24.00.

În municipiul Cluj-Napoca rata infectării a atins un maxim de 11,29/1000 locuitori. 

Adauga comentariu