Cluj: Rata infectărilor a ajuns la 2,56 în municipiu și 2,03 pe județ. Certificatul verde devine obligatoriu de luni în localitățile cu incidență mai mare de 3/1000 locuitori

Municipiul Cluj-Napoca se află deja în scenariul galben: potrivit ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, rata incidenței la mia de locuitori a ajuns la 2,56 în municipiu și 2,03 la nivelul județului Cluj.

Guvernul a adoptat, vineri, hotărârea care stabilește că certificatul verde este obligatoriu la spectacole, cinema, piscine, competiții sportive, nunți, botezuri în localitățile în care rata de infectare COVID este între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. Copiii sub 6 ani sub exceptați de la această obligație.

Noile măsuri adoptate de Guvern se aplică începând de luni, 20 septembrie, în localitățile une rata incidenței la mia de locuitori este peste 3.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a omis însă mallurile din hotărârea adoptată, joi, prin care impune în mai multe activități obligativitatea prezentării certificatului verde care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.


Adauga comentariu